Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

"Uskon Juliette Laxiin ihan täysin"

Valmentajat kertovat, mitä kuuluu kuningassuosikki Välähdykselle ja kuningatarsuosikki Juliette Laxille.

Juliette Lax ei päässyt viime vuonna osallistumaan Kuninkuusraveihin heikkojen veriarvojen vuoksi. Kuva: Hanna Laakso, Hippos

Juliette Lax pitäisi todennäköisesti yksin tammojen suosikin viittaa, jos tamma ei olisi epäonnistunut viimeisimmässä startissaan heinäkuun alkupuolella Vermon pitkällä matkalla. Silloin Juliette Lax hyytyi kymmenenneksi. Se oli voittanut siihen mennessä kahdeksan alkuvuoden yhdeksästä lähdöstään.

– Se oli kovavauhtinen juoksu ja hevonen oli liiankin halukas menemään alussa. Ensimmäiset kaksi kierrosta oli liian kova. Se meni maitohapoille, eikä päässyt yhtään rauhoittumaan matkan aikana. Liika oli liikaa, valmentaja Jussi Suominen sanoo.

Sen jälkeen Kouvolassa onkin mietitty taktiikka uusiksi kuningatarkilpailun 3 100 metrille.

– Todennäköisesti selkäjuoksu, niin sitten ei ainakaan pääse röyhyämään alussa niin paljoa. Kun kaksi lähtöä on takana, voi suurin paine olla jo mennyt, Jussi Suominen miettii.

Kuninkuusraveihin valmistautuessa Juliette Lax on tuntunut normaalilta, joten valmentaja on tyytyväinen. Huonot veriarvot ja mahavaivat ovat vaivanneet aikaisempina vuosina.

Juliette Lax on osallistunut kuningatarkilpailuun kerran aiemmin, Vermossa 2017, mutta silloin kilpailu jäi kesken ensimmäisen matkan jälkeen. Siten kokemusta kahden päivän tiiviistä kilpailemisesta ei ole, mutta Suominen ei usko kolmen startin tuovan ongelmia.

– Se on kovakuntoinen hevonen. Pääsimme treenaamaan sitä talvella paljon. Uskon siihen ihan täysin. Uskon, että se selviää viikonlopusta.

Juliette Laxia ajaa seitsemän kuningatarseppelettä urallaan ohjastanut Antti Teivainen.

Välähdys tulee kuninkuustaistoon Kotkasta. Kuva: Hanna Laakso, Hippos

Välähdys kunnossa ainakin torstaina

Välähdyksen valmentaja Ville Korjus on Kuninkuusravien alla luottavainen vaikkakin hieman varpaillaan.

– Just tulimme lenkiltä. Hevonen tuntui hyvältä, mutta on eri asia, tuntuuko se hyvältä lauantaina. Hevosurheilussa mikään ei ole kiveenhakattu, Korjus väistelee.

Välähdys hylättiin kesäkuussa kahdesti laukan vuoksi, mutta viimeisin startti on ykkössija Turusta heinäkuun alusta. Mikkelin Suurmestaruusajoon Korjus ei tuonut Välähdystä, koska Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen oli kysynyt, onko tämä tietoinen eräästä Hippoksen säännöstä. Kolme hylättyä viidessä viimeisessä startissa olisi estänyt hevosen ilmoittamisen kuninkuuskilpaan, joten Mikkelissä ei olisi ollut varaa laukata.

– Hyvä, kun Petri toi sen asian julki. Oli oma pähkäily, osallistutaanko. Päätettiin, että jätetään väliin, ettei tule mitään, mikä estäisi osallistumisen Kuninkuusraveihin, Korjus kertoo.

Nyt laukat eivät huoleta valmentaja-ohjastajaa suuresti.

– Uskon, että nyt kaikki on kohdallaan. Tietenkin ravikilpailuissa on aina laukkavaara.

Välähdyksellä on kuninkuuskilpailuista kokonaissijoitukset viisi, kolme ja neljä. Viime vuonna se oli lähes kruunussakin kiinni, kunnes jäi päätösmatkalla yhdeksänneksi.

– Viimeiselle matkalle hevosta pitäisi ehkä säästellä enemmän, mutta kaikki riippuu kaikesta. Vuodet ovat erilaisia, hevonen on pikkaisen erilainen ja ilma vaikuttaa hirveästi. Viime vuonna oli kamalan kuuma ja rankaksi kävi.

Kuninkuusravit ajetaan Jokimaalla perjantaista sunnuntaihin. Pääkilpailut lauantaina ja sunnuntaina.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi