Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Orimattilalaisori Costellon vaivojen syy vihdoin selvillä – osallistuminen Kuninkuusraveihin edelleen epävarmaa

Toivo Kuninkuusraveihin osallistumisesta elää.

Viime vuoden menestyjä Costello alkaa kuntoutua vaivoistaan. Kuva: Juha Tanhua

Costellon osallistuminen Kuninkuusraveihin on yhä epävarmaa, mutta hallitsevan ravikuninkaan selkävaivoihin on vihdoin löydetty syy. Nikamat kuusi ja seitsemän ristiselän alueella ovat olleet pois paikaltaan ja samalla kohdalla on lihaksissa vaurioita. Orimattilalaisori saa kiropraktista hoitoa.

– Kuten ihmisellä vastaavanlaiset vaivat, lihasmuisti saattaa vetää nikamat uudestaan virheasentoon, vaikka ne saadaan paikoilleen. Se voidaan saada muutamassa kerrassa kuntoon tai se voi vaatia pidempäänkin hoitoa, kertoo Ville Herttua hevosen omistajaperheestä.

– Viikkokin on paljon aikaa meille. Ei se ainakaan huonompaan suuntaan mene, nyt kun vaiva on paikallistettu. Mikään pakkomielle osallistuminen ei meille ole. Hevosen terveys edellä mennään.

Vaiva häiritsee hevosen vasemman takajalan liikettä maksimivauhdissa. Normaaliarjessa tai harjoitusvauhdeissa vaiva ei näy. Costello loukkasi itsensä kevättalvella todennäköisesti karsinassa piehtaroidessaan. Ongelman paikallistaminen kesti, koska hevosen selkää ei voida kuvantaa samalla tavoin kuin ihmisen.

Se voidaan saada muutamassa kerrassa kuntoon tai se voi vaatia pidempäänkin hoitoa. Ville Herttua

Ilmoittautumisaika Kuninkuusraveihin päättyy ensi maanantaina ja Costello ilmoitetaan mukaan, mutta päätös osallistumisesta tehdään vasta ensi viikon aikana. Jos hevonen ei tule kuntoon, se vedetään pois kilpailusta ennen ensi viikon lauantain rata-arvontaa. Silloin varahevonen astuu sen tilalle kilpailuun.

– Ennakkoilmoittautumispäivän jälkeen on vielä muutama kontrollikäynti. Odotamme itseämme viisaampien lausuntoja ennen kuin teemme lopullisen päätöksen. Vuosia on edessä, mutta jos kiirehdimme kipeällä hevosella, niitä ei ole.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi