Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Baby Beyonce säväytti Jokimaalla

Jokimaan Toto5-peli käynnistyi suosikki Captivaten voitolla. Keulapaikalla juossut Iikka Nurmosen suojatti jäi maalisuoralla jo lievästi alakynteen Jack Vaderia vastaan, mutta kontrasi uudelleen kärkeen.

– Monelle hevoselle on etu päästä ajamaan kotitallista käsin ja varsinkin Captivatelle, kun se jännittää matkustamista. Loppusuoran alussa oli vielä vetolaput käyttämättä ja ruuna vastasi hienosti ykköseksi, Nurmonen kertoi.

Toisessa kohteessa nähtiin tiukka loppusuoran taisto, jonka käänsi edukseen Jyrki Tammimetsän Homehill’s Hugo. Lähdön suosikki Chapitre Un matkusti kaukana takajoukoissa, josta ehti vahvalla kirillään aivan voittaneen rinnalle.

– Juoksu meni putkeen ja takasuoralla tuntui tosi hyvältä. Lopussa meni tosi tiukoille, kun (Juha) Utalan hevonen kiri lujaa. Jos terveyttä riittää, niin tästä tulee kiva kilpahevonen, Tammimetsä totesi.

Kolmas kohde oli 40 metrin takamatkalta lähteneen Sheikin näytös. Arto Hammar käänsi oriin reissuun jo runsas kierros ennen maalia ja Sheikki marssi päättäväisesti ykköseksi.

– Ori alkaa olemaan hiljalleen kunnossa ja teki hyvän tuloksen. Hevonen ilmoitetaan Jokimaan kuninkuuskisaan, mutta en tiedä valitaanko meitä mukaan, valmentaja Matti Lautamäki pohti.

Neljännessä kohteessa riitti tapahtumia. Voiton vei BWT Caesar, jonka Tuomas Korvenoja kiidätti keulaan toiseen kaarteeseen mentäessä. Siitä ori karkasi vakuuttavasti vastustajiltaan.

– Ajattelin ajaa eteenpäin, ettei jäädä ihan viimeiseksi. Harvoin ollaan päästy tämän hevosen kanssa keulaan, mutta silloin kun päästään, niin tämä on kova luu. BWT Caesar on hienopäinen ja sympaattinen tapaus.

Toto5-kierros päättyi rajusta matkavauhdista huolimatta Baby Beyoncen upeaan keulasooloon. Viime kaudella kahdeksan kertaa voittanut tamma rikkoi kuparisen tämän kauden osalta. Ohjastaja Lars Wetzer oli lähdön jälkeen yhtä hymyä.

– Tamma oli tänään tosi hyvä ja olisi jatkanut samaa vauhtia vielä maalin jälkeenkin. Tammalla on ollut lihasmurheita, mutta nyt kaikki näyttää hyvältä. Toivotaan että tamma pysyy ehjänä, niin saadaan lisää ilonhetkiä.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi