Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

80-vuotias Lahden Ratsastajat juhlii juhlavuotta järjestämällä erilaisia kilpailuja

Takkulassa järjestettävissä kisoissa pääsevät kilpailemaan myös ratsastuskoulun oppilaat. Perjantaina vauhdissa olivat Aada Partanen ja Miranda. Kuva: Katja Luoma

Aada Partanen viilettää Mirandalla hienon puhtaan radan 70 senttimetrin esteillä. Takkulan ratsastuskoulun 16-vuotias poni on opettanut useita ratsastajia lajissa alkuun ja vähän pidemmällekin.

– Se on kiltti ja energinen ja syttyy kisoissa, 13-vuotias Aada Partanen kertoo.

Hän on ratsastanut Takkulassa jo seitsemän vuotta ja perjantaina oli yksi kohokohdista, ratsastuskilpailut.

– Yritän kilpailla aina, kun täällä on kisat. Niissä tulee painetta, kun on paljon hevosia ja ihmisiä. Jos onnistuu, tulee hyvä mieli.

Perjantaina nollaradalla pääsi jaetulle ensimmäiselle sijalle.

Osallistujamäärä lähtenyt taas nousuun

Lahden Ratsastajat (LR) juhlii viikonloppuna 80-vuotista taivaltaan isännöimällä estekilpailuja. Perjantaina kilpailtiin pienissä luokissa seuratasolla, ja viikonlopun aikana Takkulassa hypätään aluetason lisäksi pitkästä aikaa kansallisella tasollakin eli nykyisellä kolmostasolla. Pääluokka on sunnuntainen Takkulan Tuoppi, jossa esteet nostetaan 130 senttimetrin korkeudelle.

LR:n puheenjohtaja Tarja Kovasiipi kiittää kaupungin 5 000 euron tukea 80-vuotisjuhlavuoden tapahtumien järjestämiseen. Kolmostason kisoissa taloudellinen riski on suurempi kuin alemmilla tasoilla, mutta tuen avulla seura pystyy järjestää juhlavuonna urheilullisesti isommat kilpailut. Etelä-Suomeen on tullut viime vuosina isoja talliyrityksiä, jotka järjestävät suosittuja ratsastuskilpailuja. Sen seurauksena Takkulassa kilpailijamäärät laskivat aluksi selkeäksi.

– Se on sääli, koska jos emme pysty tarjoamaan kilpailuja ratsastajille edes alemmilla tasoilla, ei tule isompien luokkien ratsastajia, Tarja Kovasiipi muistuttaa.

Lue myös: Jokimaalla alkaa Kuninkuusravien uusi aika, kun Suomen suurimmat ravit saavat vastuullisuusohjelman – Lahdessa pyritään asettamaan rima korkealle
 

Kilpailijat vaativat olosuhteilta ja palveluilta yhä enemmän. Takkulassa ratsastuskentän pohjaa on kunnostettu, ja ainakin toissaviikonloppuna, LR:n 80-vuotiskoulukisoissa, kenttä sai kehuja. Seuran haaste on kuitenkin pitää kaikki paikat kunnossa pienellä budjetilla.

Tänä vuonna kilpailijamäärä on noussut jälleen hieman. Viikonlopun estekisoissa nähdään yli 280 suoritusta.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi