Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Suur-Hollola-ajot on pienen kasvattajan suurtilaisuus

"Olemme perheen kanssa haaveilleet aina jostain tällaisesta isosta", sanoo Tero Haapalainen, yksi Jack Vaderin kasvattajista.

Jack Vader nauttii rauhasta kotipihalla Hollolassa Tero Haapalaisen ja lasten Kallen ja Siirin kanssa. Kuva: Sami Lettojärvi

Suur-Hollola-ajot on pienempienkin suomalaisten hevoskasvattajien mahdollisuus haaveilla isoista rahoista ja suurkilpailuvoitoista. Pienestä hollolalaiskylästä tulee Jack Vader, Haapalaisten perheen oma kasvatti, joka sai suoran välieräpaikan 20 hevosen joukossa.

Haapalaiset ovat toistaiseksi kasvattaneet neljä hevosta, joista 5-vuotias Jack Vader on ikäjärjestyksessä toinen.

– Olemme perheen kanssa haaveilleet aina jostain tällaisesta isosta. On se hienoa, kotiradalla vielä, sanoo Suur-Hollolasta Tero Haapalainen, hevosen valmentaja ja yksi omistajista.

Viime vuonna Jack Vader oli neljäs Derbyssä, neljävuotiaiden lämminveristen pääkilpailussa.

Jack Vader starttaa Suur-Hollolan lauantaisessa välierässä kuudennelta radalta, tuoreen Killerin Eliitin voittajan Lexus Dreamin ja Ranch Kellyn välistä. Sisäradalta lähtee Benjamin Evo.

– Se on kova lähtö. Lähtöpaikka pari pykälääkin sisältä päin olisi auttanut, mutta jos tulee nappisuoritus, jaksan uskoa jatkopaikkaankin, Haapalainen sanoo.

Valmentajan mukaan hevonen on hyvässä vireessä olevaa. Sitä ajaa Samuli Innanen.

Finaalipaikkaa muissa lähdöissä tavoittelevat suurimman suosikin Hachiko de Veluwen lisäksi muun muassa Atupem, Gloria Web ja Elliot Web.

Päijäthämäläistä väriä Suur-Hollolan välieriin tuovat Kriterium-voittaja Run For Royalty, joka on Kinttulan kartanon kasvatti ja Mathias Furuhjelmin valmentama, sekä Juuso Holttiselta hollolalaisen Christa Packalénin valmennukseen siirtynyt Top Of The World.

Yksi on poissa, kun alkukauden huippuhevonen, Elitloppet-finalisti Next Direction. Tälle vuodelle Suur-Hollola-ajojen rankingsääntöjä muutettiin niin, että hevoset pisteytettiin viime ja tämän vuoden voittosummien ja täyden matkan aikojen perusteella, eikä pisteitä saa enää 1 600 metrin ajoista. Siten Next Direction jäi ilman suoraa jatkopaikkaa eikä valmentaja halunnut tuoda hevosta alkueriin tiukassa kisatahdissa.

Suur-Hollola-ajot viikonloppuna Jokimaalla. Lauantaina lämminveristen välierät, sunnuntaina lämminveristen ja kylmäveristen finaalit.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi