Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Orimattilalainen ravikuningas Costello palaa radoille maltillisin odotuksin - ori nähdään sunnuntaina Suur-Hollola-ajossa Lahdessa

"Jos ei olisi tulossa kotiradan Kuninkuusravit, olisi voinut suosiolla nostaa kädet pystyyn."

Costello voitti viime kesänä ylivoimaisesti Suur-Hollola-ajon rattaillaan Risto Tupamäki. Kuva: Juha Tanhua

Costelloa on odotettu takaisin radoille maaliskuun lopulta asti. Hallitseva ravikuningas juoksee torstaina Jyväskylässä Kaarlo Ahokkaan muistoajossa. Sunnuntaina vuorossa on Suur-Hollola-ajot Jokimaalla. Taustajoukot suhtautuvat paluuseen varsin varovaisesti.

– Harjoitusvauhdit ovat olleet niin hiljaisia, että vasta huomenna nähdään, miten kilpavauhdissa menee. Suur-Hollolan jälkeen katsotaan, miten hevonen otti kaksi starttia ja miten jatketaan, Ville Herttua sanoo keskiviikkona.

Orimattilalaisen Herttuan perheen hevonen on kärsinyt selkävaivoista ja flunssasta kevään ja alkukesän. Elokuun alussa Lahden Jokimaalla ajettavat Kuninkuusravit on yhä tavoitteena, ehkäpä kotiradan paineen vuoksi.

– Parempaan päin mennään, mutta talvella vaivat olivat sellaisia, että jos ei olisi tulossa kotiradan Kuninkuusravit, olisi voinut suosiolla nostaa kädet pystyyn. Lähtökohdat ovat ihan eri kuin edellisiin vuosiin, jolloin olemme saaneet ajaa koko kevättalven terveenä kilpaa. Nyt emme ole aina päässeet oikein edes treenaamaan, Ville Herttua sanoo.

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajo ajetaan suoraan finaalina. Costello lähtee finaaliin takarivistä ulkoradalta.

– Vixus pystyy menemään paalulta niin lujaa, ja lähtöpaikka on periaatteessa huonoin mahdollinen, että aika matalalla profiililla lähdemme sinne, Ville Herttua sanoo.

Poika isän tilalle

Costellon ohjastaja Risto Tupamäki menehtyi toukokuussa, ja isänsä paikan rattailla ottaa nyt Antti Tupamäki. Antti Tupamäki on tuttu muun muassa suomenhevosruuna Polaran takaa, mutta kuskivalintaan vaikuttivat myös tunnesyyt.

– Se oli aika selkeä valinta alusta asti. Antti joutuu niin montaa muutakin isänsä työtä jatkamaan, että jatkaa sitten tätäkin työtä. Riston ja Costellon välinen yhteistyö oli ennenkuulumatonta. Sitä parivaljakkoa ei täydennä kukaan, mutta Antti saa yrittää. Kyllä Antilla ohjat pysyvät kädessä.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi