Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Tekeekö Tähen Toivomus Raivion tallin historiaa Kuninkuusraveissa?

Ravikuningatar vaihtuu varmasti Jokimaan Kuninkuusraveissa.

Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus voitti Henri Bollströmin ajamana toissa vuoden Suur-Hollola-ajon. Kuva: ANTTI SEPPONEN

Lahdessa elokuun alussa käytävien Kuninkuusravien tähtikaartia pohditaan jo tarkasti. Ravikuningas Costellolla riittää haastajia, joista kovimpina Kultaloimen ja kolmet muut ykkösrahat tänä vuonna vienyt Tähen Toivomus sekä toukokuussa kautensa aloittanut Välähdys.

Hankasalmelainen suomenhevosmies Pauli Raivio tuonee tänä vuonna ensimmäistä kertaa suojattinsa Kuninkuusravien pääkilpailuun. Tosin se vaatii, että Tähen Toivomus on sataprosenttisessa kunnossa, mitä 8-vuotias ori ei hänen mukaansa ole vielä menestyksestä huolimatta.

– Se täytyy saada vielä paremmaksi, mitä se on tänä päivänä, niin lähdetään mukaan. Sillä on pientä jäykkyyttä selässä, työjäykkyyttä sanotaan. Muuten se on oikeasti hyvässä kunnossa, Raivio sanoo.

Se voitti lauantaina Jyväskylässä ja jää nyt pienelle lihashuoltotauolle ennen kuun lopun Suur-Hollolaa.

Kuninkuusravirankingeissa on huomioitu myös toinen Raivion hevonen, 7-vuotias Ellin Sisu, mutta sitä Raivio ei tuo Lahteen ainakaan pääkilpailuun. Hän säästää luonteeltaan Toivomusta malttamattomampaa lahjakkuutta tulevaisuuden kuninkuuskilvoitteluun.

– Ellin Sisulle se on ihan liian kova kilpailu tässä vaiheessa, että sitä ei voi ajatella, Raivio toppuuttelee.

Viime vuonna Välähdys oli kiinni valtikassa päätösmatkalle asti, mutta väsyi pitkällä matkalla yhdeksänneksi. 10-vuotias Välähdys on juossut tällä kaudella vasta kolme starttia, joista tuloksena on kakkossija, voitto ja laukka. Kotkalaisen Ville Korjuksen valmentaman orin on tarkoitus kilpailla säännöllisesti, sen sijaan siitospuolta rauhoitetaan heinäkuussa hyvissä ajoin ennen Kuninkuusraveja.

Juliette Lax pysynyt terveenä

Ravikuningatar vaihtuu Lahdessa varmasti. Sekä vuosien 2015–17 kuningattaren Saaga S:n että viime vuoden voittajan Akaasian urien päätöksestä kerrottiin toukokuun aikana. Toukokuun lopun kuninkuusravirankingissa Akaasia oli saanut tammoista kolmanneksi eniten pisteitä. Edellä olivat Juliette Lax ja Huimariina.

9-vuotiaalla Juliette Laxilla ei ole ollut onnea Kuninkuusraveissa. Sillä oli pitkään ongelmia veriarvojen kanssa. Viime vuonna se ei sairastelujen vuoksi päässyt mukaan ja edellisenä kesänä joutui jättämään kisan kesken.

– Nyt ei ole ollut niitä oireita kuin viime vuosina, kertoo Kouvolan Elimäellä valmentava Jussi Suominen.

Juliette Lax juoksi kevään ahkerasti kilpaa ykkössijoja keräten. Nyt starttiväli on hieman pidentynyt, mutta hevosella on tarkoitus ajaa säännöllisesti Kuninkuusraveihin asti. Seuraavan kerran Juliette Lax startannee Härmässä juhannuksena.

Huimariina oli suosikkeja jo viime vuonna Rovaniemen tittelijahdissa mutta jäi silloin yhdeksänneksi. Valmentaja Johanna Sianoja on tyytyväinen, että tällä kertaa pysytään Etelä-Suomessa.

– Lahdessa on se hyvä puoli, että pääsemme kotiin yöksi. Ei tule ylimääräisiä stressitekijöitä. Koen, että viime vuosi meni osaksi siihen, että jouduimme olemaan viikon pois kotoa, Sastamalassa tallia pyörittävä Sianoja sanoo.

Jos kaikki sujuu hyvin, Huimariina juoksee keskiviikkona Vermossa, juhannuksena Härmässä ja sitten vielä heinäkuussa yhden startin ennen Kuninkuusraveja.

– Tarkoituksellisesti Huimariina on juossut tänä vuonna koko ajan, ei kovin usein, mutta startteja on ollut kuukauden puolentoista sisään, että se saisi kovuutta.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi