Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Kuninkuusravien valmistelu etenee aikataulussa Jokimaalla - Pelicansille lohkeamassa mukava potti oheistapahtumasta

Hallitsevan ravikuninkaan Costellon valmentaja Ville Herttua oli pr-tehtävissä tulevien Kuninkuusravien tiedotustilaisuudessa. Kuva: Sami Kuusivirta

Raviurheilun vuoden päätapahtuma Kuninkuusravit kilpaillaan Lahdessa ensi elokuussa, ja Jokimaan ravikeskuksessa painetaan hommia urakan onnistumiseksi. Edelliset Lahdessa ravatut Kuninkuusravit käytiin vuonna 2003.

Tulevina viikkoina Jokimaalla tehdään runsaasti rakennus- ja kaivutöitä. Rata on järjestäjien mukaan hyvässä kunnossa.

Jokimaan ravikeskuksen toimitusjohtaja Tomi Himanka odottaa suurtapahtumaan yhteensä jopa 60 000 kävijää. Tulevan viikonlopun organisaatio tulee olemaan noin 500 työntekijän kokoinen, minkä lisäksi rakentamiseen ja purkamiseen tarvitaan noin 150 vapaaehtoista.

Haluamme järjestää tapahtuman, joka on suunnattu muillekin kuin perinteisille ravi-ihmisille. Jokimaan ravikeskuksen toimitusjohtaja Tomi Himanka

Rahaa palaa muun muassa kahden 600-paikkaisen tilapäiskatsomon rakentamiseen. Taloudellinen riski tapahtumasta kuuluu järjestävälle radalle.

– Haluamme järjestää tapahtuman, joka on suunnattu muillekin kuin perinteisille ravi-ihmisille. Yleensä ikävää portilla jonottamista keventämään on hankittu orkesteri soittamaan sisääntulon luokse ja sitten on mahdollisuus päästä nauttimaan kuohuvaa ja mansikoita taivaalle sekä muita elämyksiä, Himanka maalaili.

Kävijöiden mieltymysten tunnistamiseksi järjestäjät ovat tehneet kävijätutkimuksen mainostoimiston kanssa.

Miljoonia Lahden alueelle

Kuninkuusravien ennustetaan tuovan reilut 10 miljoonaa euroa Lahden alueelle. Tietoa tapahtuman järjestämisestä on kerätty edellisten vuosien isänniltä. Viime vuonna Rovaniemen Kuninkuusravien liikevaihto oli noin 2,4 miljoonaa euroa, ja voittoa kertyi noin 510 000 euroa. Suunnilleen samaan ylsi myös Vermo vuotta aiemmin.

Jokimaan ravikeskuksen toimitusjohtaja Tomi Himanka teki Kuninkuusravien tilannepäivityksen Jokimaalla. Kuva: Sami Kuusivirta

Pohjat ovat järjestäjien mukaan hyvät, jotta tapahtuma onnistuu. Ennen Kuninkuusraveja Jokimaalla järjestetään muun muassa perinteinen Suur-Hollola-ajo kesäkuun lopulla. Jokimaalla käydään noin 30 ravit vuosittain.

– Maksettu mainonta ja iso esilläolo käynnistyy noin kuusi viikkoa ennen tapahtumaa. Vielä ei kannata ampua isoimmalla tykillä. Haasteena on tavoittaa niin oululainen kävijä kuin orimattilalainen kävijä. Siinä riittää mietittävää, Himanka tuumasi.

Pelicans saa osansa

Yksittäisistä oheistapahtumista merkittävimpiin lukeutuu raviväelle järjestettävä iltatilaisuus lauantain kilpailupäivän jälkeen. Tilaisuus järjestetään Lahden Isku areenassa, minkä johdosta myös Pelicansilla on mahdollisuus hyötyä raveista taloudellisesti. Halliin odotetaan 5 000 vierasta.

Jokimaan ravikeskuksessa voidaan järjestelyn ansiosta keskittyä Kuninkuusraveihin. Pelicans huolehtii iltatilaisuuden lipunmyynnistä, anniskelusta ja muista järjestelyistä. Onnistuessaan tapahtuma voi jäädä taloudellisesti reilusti plussalle, Himanka lupasi.

– Kuninkuusravien iltatapahtuma on erittäin kysytty tapahtuma. On kokemuksia siitä, että väki leviää liian laajalle ja me lähdettiin siitä, että halutaan kaikki saman katon alle. Toinen syy oli se, että noin ison tapahtuman tekeminen kaiken ohessa on melkoinen ponnistus ja haluttiin siksi mukaan partneri, Himanka valotti.

Tänä vuonna tuleva ravikuningas tai -kuningatar voi tienata parhaimmillaan 100 000 euroa. Jokaisesta kolmesta osalähdöstä voittaja pokkaa 15 000 euroa, ja kokonaiskilpailun voittaja päälle 40 000 euroa. Suoranainen dominointi lihottaa lompakkoa vielä lisää, sillä voittamalla kaikki osalähdöt tilille napsahtaa 15 000 euron bonus.

Kuninkuusravit kilpaillaan Lahdessa Jokimaan ravikeskuksessa 2.–4. elokuuta.

Suurtapahtuma

Kuninkuusravit

Suomen raviurheilun vuosittainen päätapahtuma, joka kerää viikonlopun aikana noin 50 000 kävijää.

Tapahtuma on järjestetty Lahdessa 12 kertaa aiemmin. Ensimmäisen kerran vuonna 1924 ja viimeksi vuonna 2003.

Kuninkuusraveissa suomenhevosorit ja -tammat kamppailevat ravikuninkaan ja -kuningattaren tittelistä.

Viime vuonna kuninkuusravit järjestettiin Rovaniemellä, ravikuninkaaksi seppelöitiin orimattilalaisen Ville Herttuan valmentama Costello.

Lauri Ilola
lauri.ilola@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi