Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Ravikuningas Costello pysyy toukokuun poissa radoilta

"Tämäntasoista hevosta ei tuoda yhtään puolikuntoisena starttiviivalle", sanoo valmentaja Ville Herttua.

Costello voitti ravikuninkuuden viime kesänä Rovaniemellä rattaillaan Risto Tupamäki. Kuva: Jari Piirala

Lahden Kuninkuusravien tähti on jo tiedossa, Costello. Jokimaan toimitusjohtaja Tomi Himanka myöntää, että on "tosi kova juttu", että hallitseva ravikuningas on kotiradalta.

Kymmenvuotias ori on muistuttanut kyvyistään niissä parissa lähdössä, jotka se on tänä vuonna juossut. Se palasi tauolta ylivoimaisena maaliskuun alussa Kouvolassa ja haki Joensuusta Karjalainen-ajon voiton. Maaliskuun lopussa se väsähti Valkeala-ajossa toiseksi, ja sittemmin flunssa on pitänyt orimattilalaishevosen pois radoilta.

Viime lauantaille Porin Kultaloimeen Costello oli ilmoitettu, mutta valmentaja Ville Herttua veti hevosensa pois kisasta päivää aiemmin. Nyt valmentaja kertoo, että räkä alkaa irtoamaan, eli pitkittynyt flunssa alkaa olla toivottavasti selätetty. Uutena ongelmana on lihaskireyksiä. Aiemmin Costellolla ei ole ollut lihasvaivoja, ja Herttua epäilee niiden johtuvan piehtaroimisesta karsinassa seinää vasten.

– Kun siitä voimalla nousee ylös, voi sattua jotain tämäntapaista, Herttua sanoo.

– Monen muun hevosen kanssa voisi ajatella tekevänsä pieniä balanssimuutoksia kengitykseen, että vaivat lähtisivät itsestään pois. Tämäntasoista hevosta ei tuoda yhtään puolikuntoisena starttiviivalle. Annetaan hevoselle se aika, jonka se tarvitsee, hän jatkaa.

Eläinlääkäri tarkastaa siis vielä Costellon, mutta hevonen on treenikunnossa.

Tammanomistajien suosikki

Costellon seuraavaa starttia saadaan kuitenkin odottaa. Ori viettää toukokuun astutuslomaa viime vuoden tapaan.

– Toukokuu on tärkeintä aikaa siitoksessa, Herttua sanoo.

Costello oli viime kaudella käytetyin siitosori Suomessa ja sai täydet 150 tammaa. Enempää ei lupia heltiä. Tammanomistajien kiinnostusta eivät ainakaan vähennä viime kauden saavutukset: ennätys 19,3, Nordic Kingin voitto, Suur-Hollola-ajon voitto, ravikuninkuus, Pohjoismaiden mestaruus, Suomen ennätys -aika.

– Osa tammanomistajista teettää jo kolmattakin varsaa Costellosta. Kaikille tammanomistajille ja varsinkin heille nostan hattua ja kiitän luottamuksesta, Ville Herttua sanoo.

Ensimmäinen ikäluokka syntyi viime vuonna.

Orimattilan Heinämaalla Costellon kotitalliin on syntynyt tänä keväänä jo yksi Costellon poika. Toista varsaa omasta orista odotetaan toukokuun lopulla. Näinä päivinä Costellosta tullee kotitallilla myös eno, sillä orin täyssisko on siitostammana Herttuan tallilla.

Suvi Lempinen
suvi.lempinen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi