Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Siporin Santtu vaikeuksien kautta voittoon Jokimaalla

Kuva: Beni Köhler

Jokimaan ravien torstai-illassa Criollo Suomen Cup-karsinnan vei lopulta varmoin ottein Heikki Kaleniuksen valmentama Siporin Santtu, vaikka ruunalla oli ohjastaja Tapio Perttusen mukaan vaikeuksia alkumatkasta.

– Hevonen ei ennen lähtöä kääntynyt menosuuntaan, mutta päästiin lopulta matkaan. Matkan aikana oli tuuritkin kohdillaan. Ruuna yritti vähän liikaa ja laukka oli lähellä. Kieli keskellä suuta piti ajaa. Tällä hevosella on hirmuiset vauhdit ja muutenkin iso potentiaali kun se vain saadaan vähän rauhallisemmaksi.

Ravien kolmannessa lähdössä Hannu Torvisen ohjastama Parvelan Retu ravasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa. Petri Laineen suojatti kuuluu nelivuotiaiden suomenhevosten kuumimpiin nimiin.

Toto4-avauksen vei jo alkumatkasta johtopaikalle edennyt Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Brooklyn Hill. Mika Forss oli syystäkin tyytyväinen oriin otteisiin.

– Volttilähtö ei tuottanut ongelmia. Tämä on tosi nopea hevonen ja päästiin keulaan. Ori pärjää jatkossakin nyt kun alamme saada säätöjä kohdalleen.

Ari Moilanen ohjasti illan toisen voittonsa kotiradan valmentajan Leo Mönttisen Dalton Hossilla. Ruuna sai hyvän reissun kolmannella ulkona ja kiri varmasti ykköseksi.

Christa Packalénin talli haki Jokimaalta kaksi voittoa. Niki Finnström ajoi ykkösen Smiley Matchilla. Toto4-päätös oli Burnhill’s Luckin väkevä näytös. Ruuna oli johtavan rinnalta täysin pitelemätön.

– Tänään oli hyvä tunne lähteä ajamaan. Takasuoralla päästiin hyvään vauhtiin ja hevonen teki todella hienon suorituksen. Packalénin tallilla tehdään kovaa työtä ja näillä hevosilla on hieno ajaa, ohjastaja Hannu Torvinen kiitteli.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi