Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Ellin Sisu kukisti kuninkaan Jokimaalla

Costello avasi talvikauden kakkossijalla.

Costello palasi tauolta kotiyleisön edessä, mutta Ellin Sisu (nro 4) ehti maaliin ennen Risto Tupamäen ajamaa ravikuningasta. Kuva: Katja Luoma

Toto5-peli käynnistyi Jokimaan raveissa odotetulla lähdöllä, jossa hallitseva ravikuningas Costello palasi tauolta tositoimiin. Orimattilalaisen Ville Herttuan valmennettava teki johtavan rinnalta asiallisen juoksun ja taisteli toiseksi, vaikka ei vielä saanutkaan itsestään parasta irti ja ravikin hukkui loppukaarteessa. Voiton vei Pauli Raivion tallin Ellin Sisu, joka hallitsi Henri Bollströmin ajamana tapahtumia johtopaikalta.

Toisen kohteen voitti Elaiza Camto, jolle Tero Lahtinen tarjosi tarkan reissun johtavan takana. Voitto oli tammalle kaikkiaan uran toinen ja ensimmäinen uudessa kotimaassaan.

– Yritin puolustaa alussa johtopaikkaa, mutta Moilasen hevonen oli vielä nopeampi. Sen jälkeen juoksu meni kuitenkin mukavasti. Ostettiin tämä hevonen aikanaan Ruotsista näkemättä sitä. Meillä on tässä muutaman ihmisen porukka omistamassa, Lahtinen kertoi.

Kolmannen kohteen paras oli keulassa juossut Dauntless Girl. Mika Taittosen ajokki torjui päätöskierroksella suosikki Fullhand Comeryn lähentelyt ja karkasi lopulta selvästi ykköseksi.

– Tamma tuntui hyvältä viimeisellä takasuoralla. Hevonen vaihtui hyvin rytmiä kun avasi korvat. Hokkikengätkään eivät tuottaneet ongelmia. Seuraavana tähtäimessä on Uudenmaan Upeimman karsinnat Vermossa.

Ellin Sisu ehti maaliin ennen ravikuningasta. Kuva: Katja Luoma

Neljännen kohteen paras oli sisältä terävällä loppuvedolla kärkeen kirinyt 12 Hijack’Em. Nina Pettersson-Perklenin valmennettavaa ohjasti Ari Moilanen.

– Loppumatkasta tuntui, että kyllä me kiritilat löydämme. Tällä on loppumatkasta ollut ongelmia ravin kanssa, mutta nyt se oli ensimmäistä kertaa hokkikengässä ja ravi sujui hyvin. Tänään hevonen voitti tosi helposti ja korvat jäivät kiinni.

Toto5-kierros päättyi Timo Korvenheimon tallin Hazelhen Hermeksen upeaan kirivoittoon. Ohjastuksesta vastasi hämeenkoskelainen Jarmo Saarela.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi