Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Perttunen taituroi kypärätempun Jokimaalla

Tapio Perttunen aloitti viikon kolmella voitolla Jokimaan raveissa. Kuva: Sami Kuusivirta

Maanantain Toto65-rivi ratkottiin Jokimaalla ja Seinäjoella. Kierros alkoi yllätyksellä, kun Juha Länsimäen ohjastama Manionni vei voiton.

Toisen kohteen vei Tommi Kylliäisen ohjastama Enjoy Pepper, joka teki keulapaikalta sitkeän esityksen ja vastasi tiukassa loppusuoran taistossa hyvin kirineelle Coktail Princessille. Enjoy Pepper oli lähtönsä niukka suosikki. Reipasvauhtisen kolmannen kohteen vei terävän loppuvedon kehittänyt Hannu Hietasen ajama Quite Special.

Neljännen Toto65-kohteen voitosta nähtiin jännittävä loppusuoran kamppailu. Arto Laaksosen ohjastama Carmeniina puristi loppusuoralla jo kärkeen, mutta takasuoralla johtavan rinnalta johtoon marssinut Hyvännäköinen nousi alakynnestä uudestaan taistoon mukaan ja taisteli lopulta niukkaan voittoon. Hyvännäköisen ohjastaja ja valmentaja on Juha Utala. Hyvännäköinen on tuoreen Satakunta-ajon voittajan Kansainvälisen isosisko.

Viides kohde oli suursuosikki Pascha Tillyn heiniä. Kärkihevoset sortuivat ylivauhtiin ja Jari Kinnunen tarkkaili suojattinsa kanssa tapahtumia taustalla. Kirivaiheessa lähdössä liikkui vain yksi hevonen.

– Vähän meinasin hätääntyä, että pääseekö kärki karkuun, mutta tämä meni koko ajan tosi pontevasti. Lähtö ei mennyt käsikirjoituksen mukaan, mutta sehän tästä tekeekin mielenkiintoista. Jos terveyttä riittää, niin tämä hevonen menee aika pitkälle.

Matkavauhti oli railakasta myös päätöskohteessa. Suosikki Ice Wine joutui väistymään johtopaikalta maalisuoran alussa ja voiton vei pienen yllätyksen järjestänyt Tapio Perttusen EL Fitzgerald. Nelivuotias tamma noteerasi upean voittoajan 13,3a/2140 m.

– Hevonen on ollut viime startteihin tosi hyvä, mutta sillä on ollut huonoa tuuria ikäluokkalähdöissä. Voittosumma voisi olla paljon isompikin. Tämänkertainen esitys oli tosi hieno ja uskon että tamma nousee tulevaisuudessa korkealle etenkin tammalähdöissä, illan triplavoittaja Perttunen kertoi.

Jokimaan illan ensimmäisen lähdön voittoon juoksi Perttusen ohjastamana Granite.

Perttuselle kolmannen voiton toi loistojuoksun tehnyt Vinksa, jonka valmentajalle Arsi Skytälle voitto oli illan toinen.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi