Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Väkivahva Golden Eleven säväytti Jokimaalla

Esa Holopainen Kuva: Juha Tanhua

Jokimaan ravien Toto5-avauksen parhaasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun johtavan rinnalle kiertänyt Golden Eleven marssi ylivoimaiseen voittoon. Marko Lavin valmennettavaa ohjasti Esa Holopainen.

– Tämä on uskomaton hevonen. Ruuna on ollut pitkään hyvässä kunnossa ja se tekee parhaat juoksunsa johtavan rinnalta. Olisin pystynyt ajamaan keulaan jo takasuoralla, mutta päätin odottaa loppusuoralle asti. Hevonen teki loistavan esityksen.

Holopainen jatkoi voittojen tiellä myös toisessa kohteessa. Tällä kertaa voiton toi Janne Bährendin Karlo, jolle voitto oli toinen peräkkäinen Jokimaalla.

– Ruuna lähti hyvin matkaan, eikä juoksu olisi voinut mennä paremmin. Viimeinen kierros ajettiin niin kovaa kuin mahdollista kun ruuna on ennemmin vahva kuin nopea. Tällainen vahva hevonen pärjää aina ja talvikelit ovat ruunalle varmaankin vain etu, Holopainen kertoi.

Kotiradan miehet olivat Jokimaalla iskussa. Toto5-kierros jatkui suosikki Denny Cranen voitolla, jolle Tommi Kylliäinen tarjosi loistoreissun.

– Ykkösrata on tälle vähän hankala paikka lähteä, eikä pystytty pitämään keulapaikkaa. Juoksu meni kuitenkin lopulta hyvin.

Kultadivisioonakarsinnan vei mielipaikalleen keulaan päässyt Juuso Hollttisen tallin Stormysky. Virtaviivaisen taktiikan laati Mika Forss.

– Tämä on vähän omalaatuinen hevonen. Se vaatii sen tietynlaisen huumorin ja keulapaikalta huumorinkukka kukkii parhaiten.

Mika Forss vei myös päätöskohteen. Ajokkina oli Nina Pettersson-Perklénin valmentama Angel Raziel.

– Vähän aikaisin jouduttiin lähtemään reissuun, mutta tämä on vahva hevonen, enkä ollut huolestunut. Hevosella oli vielä maalissakin voimia. Oriissa miellyttää eniten sen juoksutekniikka. Sen lautasen päälle voisi laittaa täyden grogilasin, eikä se läikkyisi.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi