Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Tomi Himanka keskittyy Kuninkuusraveihin, Mikko Korpela Jokimaan arjen vetäjäksi

Jokimaan ravikeskuksen toimitusjohtaja Tomi Himanka keskittyy lokakuun alusta alkaen täysipäiväisesti ensi elokuun Lahden Kuninkuusravien järjestelyihin. Kuva: Mirja Hussain

Jokimaan raviradan johdossa järjestellään työtehtäviä uudelleen, kun toimitusjohtaja Tomi Himanka keskittyy täysipäiväisesti Lahden Kuninkuusravien läpivientiin. Arjen kilpailutoiminnasta vastaa lokakuun alusta alkaen Mikko Korpela.

– Ensi vuoden Kuninkuusravit on valtavan iso projekti ja ponnistus koko raviradan organisaatiolle. Samalla on erittäin tärkeää varmistaa arjen ravitoiminnan sujuvuus. Henkilöstöjärjestelyillä pystymme keskittymään molempiin työtehtäviin kunnolla, perustelee Himanka tiedotteessa.

Jokimaalla on vuodessa 34 kilpailupäivää. Rata palvelee alueen hevosammattilaisia ja -harrastajia valmennuskäytössä lähes päivittäin.

Jokimaa ja Kuninkuusravit tuttuja

Lahden Hevosystäväinseura ja Jokimaan ravirata ovat Korpelalle tuttuja, sillä vuonna 2016 hän toimi radan vt. toimitusjohtajana Himangan opintovapaan ajan. Sen jälkeen hän on ollut mukana muun muassa Jokimaalle suunniteltavassa biokaasulaitos-hankkeessa. Korpela jatkaa edelleen myös Ravivalmentajien yhdistyksen toiminnanjohtajana.

– Kokemuksesta tiedän, että töitä riittää, mutta yhteistyössä viedään hommaa eteenpäin kohti ensi vuoden suurinta ravitapahtumaa, Korpela sanoo.

Korpela tuo Jokimaalle myös kuninkuusraviosaamista, sillä hän on ollut järjestämässä Kuninkuusraveja vuonna 2011 Tampereella ja vuonna 2013 Kuopiossa.

Joka vuosi yli 50 000 katsojaa

Kuninkuusravit järjestetään Lahdessa 2.-4. elokuuta 2019. Samalla juhlistetaan Kuninkuusravien 95-vuotista taivalta.

Kyseessä on Suomen suurin ravitapahtuma, joka kerää joka vuosi yli 50 000 katsojaa. Viikonlopun aikana oriit ja tammat kilvoittelevat Ravikuninkaan ja -kuningattaren titteleistä kolmella eri matkalla. Hallitseva ravikuningas on orimattilalainen suomenhevosori Costello.

Juha Hölttä
juha.holtta@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi