Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Jokimaalla yllätysten sunnuntai

Jokimaan sunnuntairavien alkupään lähdöissä nähtiin lupaavia varsoja molemmista roduista. Lämminveristen 2-vuotislähdön vei Mikkelin Jukureiden raviliigavarsa Tingaling. Pelicansin oma Stonecapes Sylvie odottelee vielä kilpailu-uransa avausta. Suomenhevosten 3-vuotislähdön vei Taisto Bordin valmentama Aika-Sinko.

– Tämä on sellainen, että kun toinen tulee rinnalle, niin ori lähtee. Viime aikoina on ollut pieniä jalkaongelmia, eikä hevonen ollut tänään ihan parhaimmillaan. Tällä on ajettu 28-vauhtinen hiitti, joten kykyjä löytyy, Bordi kertoi lahjakkuudestaan.

Toto5-peli alkoi yllätyksellä, kun voiton vei Jarmo Saarelan ajama Ginder. Ruuna avasi uransa voittosaldon 52:ssa kilpailussaan. Myös toiseen kohteeseen saatiin yllättäjä, kun Suvin Toivo kiersi pitkällä kirillä ykköseksi. Laura Mustosen valmennettavaa ohjasti hollolalainen Kari Venäläinen.

– Päästiin alussa mukavasti toisten perään ja hevonen asettui ravaamaan. Sitten kun ruuna sai rytmistä kiinni niin lähdettiin reissuun. Tämä on iso riski hevonen, joka kehittyy koko ajan.

Kolmanessa kohteessa nähtiin jännittävä loppusuora. Hannu Torvisen neljänteen sisälle piilottama Not So Easy Blue kiri nappireissun päätteeksi hyvin ja ehti ykköseksi. Voitto oli Niina Tapanin valmennettamalle kauden ensimmäinen.

Neljännessä kohteessa mentiin matkalla reipasta. Voiton vienyt Nina Pettersson-Perklenin valmentama Pension Killer tarkkaili matkalla tapahtumia taustalla ja kiri lopussa Antti Teivaisen kannustamana ykköseksi.

– Ruunalla on ollut ongelmia aineenvaihdunnan kanssa. Hevonen on ollut treeneissä hyvä ja olen uskonut siihen, iloinen Pettersson-Perklen jutteli.

Nuorten ohjastajien lähdön vei Iivari Nurmisen ajamana Jussi Suomisen tallin Scotland Yard.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi