Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Hazelhen Hemera järkytti pelikansaa Jokimaalla

Jokimaan illan suurimmat setelit kaviouran puolella jaettiin kolmantena lähtönä ajetussa Nuorten sarjassa. Voiton vei keulasta suvukas Sweet Carolina, jolle voitto oli uran ensimmäinen. Hevosta ohjasti sen valmentaja Joni-Petteri Irri.

– Hevosella oli ongelmia sadan metrin paalulla, kun se kyttäsi sisäkentältä jotain. Tamma on mennyt lyhyessä ajassa paljon eteenpäin ja varsinkin ensi vuodeksi tämä kehittyy hyväksi hevoseksi.

Toto5-pelin pankki Larsman hoiteli avauskohteen lopulta varmasti, vaikka säikäytti kannattajiaan kiihdytyksessä lyhyellä laukalla.

– Säikähdin, kun laukka tuli, että niinkö pelaajien rahat menivät. Rotu ja ikä tuovat epävarmuustekjöitä. Hevosessa oli tänään ehkä vähän liikaa painetta, kun se oli ollut kotona vähän helpommalla. Vermossa on lokakuussa hyvä viisivuotislähtö ja siihen tähdätään. Sen jälkeen jäädään talvitauolle, valmentaja Leo Mönttinen kommentoi.

Toisessa kohteessa nähtiin dramatiikkaa, kun tuomaristo katsoi ensimmäisenä maaliin kirineen Max The Flaxin löytäneen itselleen kiriväylät sääntöjen vastaisesti. Niinpä voiton peri Tommi Kylliäisen ohjastama Global Spellbound. Voitto oli Jyrki Tammimetsän valmentamalle ruunalle kauden toinen.

Tauolta palannut Star Martini hoiteli kolmannen kohteen hurjalla loppuvedollaan. Mika Forss ajoi Tapio Mäki-Tulokkaan tallin ruunalla illan toisen Toto5-voiton.

– Tämä on tosi hieno hevonen ja sillä on vielä paljon annettavaa kaviourilla, Mäki-Tulokas kommentoi.

"Jäätävä esitys"

Neljännen kohteen sokkiyllättäjä oli Hazelhen Hemera. Tamman edellisestä voitosta oli vierähtänyt yli 2,5 vuotta. Toto5-pelissä voittajan peliprosentit olivat ainoastaan 0,96. Ville Tonttila ajoi hämeenkoskelaisen Mira Lehdon valmennettavaa.

– Voitto oli pieni yllätys, mutta ihan hyvässä kunnossa hevonen on kilpaillut. Ei vaan olla ihan onnistuttu. Nyt nähtiin ihan jäätävä esitys tälle tammalle, Lehto iloitsi.

Toto5-rivin sinetöi johtopaikalta hallinnut suosikki 2 Cape’s Caviar kyydissään Antti Teivainen.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 5,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
5,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi