Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Miss Maverick säväytti Jokimaalla

Toto5-pelin avauskohde oli suosikki Snabba Cashin heiniä torstaina Jokimaan raveissa, vaikka ruuna jäikin taivaltamaan johtavan rinnalle. Ruuna rutisti lopussa varmasti ohi keulassa juosseen Gambino Degaton, kun taas toinen suosikeista Celebrity Lane jäi pussiin. Ohjastaja Mika Forss oli syystäkin tyytyväinen Snabba Cashin suoritukseen.

– Hevonen liukasteli kiihdytyksessä hieman limaisella radalla, eikä päästy keulaan. Lopulta koko lähtö oli kuin shakkia ja meille jäi viimeinen siirto.

Snabba Cashia valmentaa Tapio Mäki-Tulokas, jonka tallista tuli myös toisen kohteen vakuuttavasti vienyt Miss Maverick. Mäki-Tulokas odottaa Miss Maverickista jatkossa paljon ja seuraava tähtäin onkin nelivuotiaiden tammojen rahakas Villinmiehen Tammakilpa.

– Tämä on hieno tamma ja selviää hyvältä paikalta finaaliin Villinmiehen Tammakilvassa. Mielestäni tällä hevosella on ruusuinen tulevaisuus.

Kolmannen kohteen voitto jäi kotiradalle, kun Leo Mönttisen valmentama Pyörylän Paroni palasi tauolta hienossa iskussa. Mika Forssille ykkössija oli illan toinen.

– Ei oikein etukäteen osattu odottaa Leon kanssa tästä startista mitään. Ruuna juoksi keväällä kovia lähtöjä ja tänään vastus oli vähän helpompi. Saatiin hevonen selkään ja kärjen ylivauhti auttoi meitä.

Neljännessä kohteessa nähtiin yllätys, kun Matti Riipisen valmentama ja Hannu Torvisen ajama Gresille Boko kiersi hänniltä vahvasti ykköseksi. Suursuosikki Grainfield Adele jäi johtopaikalta kolmanneksi.

– Tuumasin lähdön aikana, että juoksu meni ketuiksi. Tamma on ollut nyt joka starttiin hyvä. Löysin hevosen keväällä nettihuutokaupasta. Tykkäsin, kun se oli pienen valmentajan tallissa ja tuli aina loppua kovaa, Riipinen kertoi.

Toto5-päätöksen vei suosikki Katie Ale, jonka Esa Holopainen piilotti kolmannelle sisälle. Kiritilat löytyivät loppukaarteessa ja tamma kiri terävästi ykköseksi.

Ennen Toto5-kohteita Tuomas Korvenoja esitteli kaksi lupaavaa varsaa. Sekä ensimmäisen lähdön Nerja että kolmannen lähdön BWT Danger voittivat vaivattomasti.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi