Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Matala lähtönumero valttia Jokimaalla – kaikki Toto5-voitot keulasta

Jokimaalla vietettiin torstaina Winners’ Dinneriä. Kutsun saivat kaikkien Jokimaalla vuoden ensimmäisellä puoliskolla voittaneiden hevosten omistajat.

Itse lähdöissä johtopaikka oli arvossaan, sillä illan kaikki Toto5-voittajat tulivat keulasta.

Toto5-pelin avauskohteen vei johtopaikalta Matias Salon valmentama kakkossuosikki Valentin Laday. Suursuosikki Ramboldo Jet jäi ravaamaan johtavan rinnalle ja kangistui lopussa ulos totosijoilta. Antti Teivainen ohjasti Valentin Ladayta.

– Lähdettiin tänään rauhassa liikkeelle ja päästiin johtoon. Tänään kaikki oli tosi helppoa ja hevonen tuli korvat kiinni maaliin, Teivainen kertoi.

Toisen kohteen paras oli koko matkan johtanut Hurricane Wilma. 3-vuotias sukutamma aloitti Tapio Mäki-Tulokkaan tallista voittoisasti. Ari Moilanen vastasi ohjastuksesta. Hevosen omistaja Harri Leppälä myhäili tyytyväisenä.

– Hurricane Wilman emä on minulla siitostammana ja minulla on ollut hevosia 15 vuotta. Tammalla on ollut hengen kulkemisen kanssa ongelmia, mutta varustemuutokset toivat siihen nyt apua, Leppälä kertoi.

Kolmannen kohteen voitto jäi kotiradalle, kun Esa Holopaisen Sultan Journey hallitsi keulasta vaivattomasti. Voitto oli Sultan Journeylle jo kolmas peräkkäinen.

– Ruuna lähti tosi räväkästi matkaan ja päästiin keulapaikalle. Hevonen rauhoittui nopeasti ja kaikki oli tosi helppoa maaliin asti, Holopainen kertoi.

Kotiradan Tommi Kylliäinen narutteli neljännessä kohteessa Capo The Eemilin vakuuttavaan voittoon. Hevosta valmentaa Mauno Mäntylä, joka omisti myös Capo The Eemilin isän Emilio Jetin. Jokimaalla voittoon pinkonut ruuna on isänsä ainoa jälkeläinen.

Päätöskohteessa nähtiin yllätys, kun Daniel Roff kiskaisi heti kiihdytyksessä johtoon ja piti paikkansa varmoin ottein perille asti. Kokenut Markku Iivari ohjasti ruunaa, ja valmennuksesta vastaa Vesa Lehtonen.

– Ollaan tehty pientä huoltoa koko ajan. Hevosella on nivelissä jatkuvasti pientä vikaa, mutta mitään isompaa ongelmaa ei ole. Sanoin ennen starttia, että hevonen voi paeta maisemiin tai olla viimeinen, Lehtonen jutteli tyytyväisenä.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi