Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Orimattilalainen koko perheen Costello taistelee viikonloppuna kuninkaan kruunusta Rovaniemellä

Ville Herttua toimii Costellon valmentajana. Kuva: Juha Tanhua

Orimattilalaisen Herttuan perheen omistama Costello suuntaa Rovaniemelle kirkastamaan viime vuonna Vermossa saavuttamaansa kuninkuuskilvan kakkossijaa.

Lauantaina käynnistyviin Kuninkuusraveihin ori lähtee huiman voittoputken siivittämänä. Costello on hävinnyt kuluvan kauden 13 startistaan vain yhden.

Costello on todellinen koko perheen hevonen. Se kilpailee valmentajansa Ville Herttuan lasten Tommi ja Hanna Herttuan omistuksessa, ja sen hoitamiseen osallistuu koko perhe. Kilpailumatkat ovat perheen yhteistä laatuaikaa.

– Rennolla fiiliksellä lähdemme Rovaniemelle. Otamme matkan loman kannalta ja lähdemmekin jo keskiviikkona matkustamaan. Ylihärmässä on tuttu paikka, jossa yövymme matkalla, Ville Herttua valotti.

Hänen mukaansa Costello on tällä hetkellä hyvässä kunnossa. Viime viikkojen hellekelien ajan ori on saanut ottaa kevyemmin.

– En voi sanoa, että olisi enää odotuksia, kun kaikki on mennyt niin hyvin tänä kesänä. Kuitenkin realistisesti voisi uskoa, että jos kaikki menee putkeen, niin olemme kolmen joukossa lopputuloksissa, pyöritteli valmentaja arvioidessaan suojattinsa menestymismahdollisuuksia.

Rovaniemellä Costelloa ohjastaa sen vakiokuski Risto Tupamäki, jonka vyöltä löytyy kuningatartitteli Ujan rattailta Kuopiosta vuodelta 1998.

Costellon kasvattajien, Heli ja Matti Säterin, mukaan hevonen oli jo varsana omapäinen ja vilkas tapaus, jolta ei vauhtia puuttunut.

– Ori ei esimerkiksi antanut ottaa tarhasta kiinni vaan juoksi siellä itsekseen ympäriinsä pitkälle yöhön asti. Varsana Costello oli myös todella nopea reagoimaan takajaloilla pelästyessään ja useampi perheenjäsen onkin saanut kaviosta, Heli Säteri nauroi.

Aleksi Sammalisto
aleksi.sammalisto@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi