Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Ranch Kellyn Suur-Hollola-voitto sai hevosen taustajoukot liikuttuneeksi – "Meillä on tällä hetkellä Suomen kovin hevonen"

"Ei tätä voi uskoa todeksi", Ranch Kellyn valmentaja Anne Luttinen sanoi tuoreeltaan voiton ratkettua. Kylmäveristen Suur-Hollola oli Costellon suvereenia show'ta.

Ranch Kellyn ohjastaja Hannu Torvinen ja valmentaja Anne Luttinen nostivat Suur-Hollola-ajon voittopokaalin korkeuksiin. Kuva: Juha Tanhua

Jokimaan raviviikonloppu sai upean päätöksen, kun molempien rotujen Suur-Hollola-ajoon saatiin häikäisevät voittajat. Lämminveristen kilpailun vei Ranch Kelly, kylmäveristen puolella Costello oli ylivoimainen.

Lämminveristen Suur-Hollola-ajosta muodostui yksi kaikkien aikojen hienoimmista taisteluista. Lauantain välierässä rankan reissun saaneen Ranch Kellyn osalta pohdittiin, miten tamma otti kovan startin. Myös sunnuntaina juoksusta tuli kaikkea muuta kuin helppo, kun tamma väänsi upeassa loppusuoran kamppailussa johtavan rinnalta uskomattomasti ykköseksi.

– Uskomatonta. Ei tätä voi uskoa todeksi, valmentaja Anne Luttinen sanoi liikuttuneena.

– Tamma oli eilen illalla kovasta juoksusta huolimatta tosi iloinen. Tämä oli neljäs kerta kun yritettiin Suur-Hollolassa ja jo finaaliin pääsy oli meille voitto. Hevonen piti siirtää huhtikuussa siitokseen, mutta se juoksi liian hyvin. Astuttaminen on kuitenkin pian suunnitelmissa, Luttinen jatkoi.

Aivan maaginen tamma. Ranch Kellyn ohjastaja Hannu Torvinen

Ohjastaja Hannu Torvisen mukaan Ranch Kelly teki jo lauantaina "huikean suorituksen".

– Ajoni ei mennyt putkeen, mutta tamma oli uskomaton. Päätin tänäänkin ajaa ajoissa johtavan rinnalle. Loppukaarteessa Elian Web näytti hyvältä ja yritin ajaa sitä vastaan, mutta se sai pian tilaa. Suoralla Elian Web oli jo kirimässä ohi, mutta Kelly vastasi upeasti.

– Meillä on tällä hetkellä Suomen kovin hevonen. Aivan maaginen tamma, Torvinen hehkutti.

Risto Tupamäki ohjasti Costellon ylivoimaiseen voittoon. Kuva: Juha Tanhua

Costello omaa luokkaansa

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajo oli yhden hevosen häikäisevä show. Ville Herttuan valmentama Costello on hallinnut rotunsa lähtöjä koko kauden ja oli myös Jokimaalla täysin pitelemätön. Suur-Hollola-ajon voitto oli Costellolle sen uran ensimmäinen samoin kuin sen ohjastajalle, kokeneelle Risto Tupamäelle.

– Costello oli tosi hyvä ajaa tänään ja sain ajaa haluamaani vauhtia. Rauhallisen avauskierroksen jälkeen päätin laittaa puita uuniin. Oli hienoa lasketella loppusuoraa kun muut olivat jääneet kauas taakse. Costello on tosi hyväpäinen ja yrittävä hevonen. Se on kuin kone. Se ei välitä starteissa muista yhtään, vaan keskittyy omaan suoritukseensa, Tupamäki kertoi.

Herttua kertoi, että Costello on kotona "tosi rauhalilinen".

– On todella hienoa voittaa täällä kotiradalla tämä klassinen kilpailu. Costellon seuraava startti on heinäkuun lopussa Rovaniemen Kuninkuusraveissa. Hevonen on raveissa urheilija, enkä siksi tee itsestäni numeroa. Hevosen pitää olla esillä, vaatimaton valmentaja kertoi voittajahaastattelussa.

Bosses Lady voitti tammahambon

Oriiden Hambossa ikäluokan ykkösnimiin kuuluva Graceful Swamp oli johtopaikalta täysin omaa luokkaansa. Erkki-Pekka Mäkisen silmäterä on voittanut kauden kaikki yhdeksän kilpailuaan toinen toistaan vakuuttavammalla tavalla.

Tammahambossa orimattilalainen Tapio Perttunen taituroi ison kimpan omistaman Bosses Ladyn ykköseksi.

– Tiedettiin, että tässä on hyvästä hevosesta kyse. Alku näytti hankalalta, mutta päästiin lopulta hyvään paikkaan. Avasimme korvat ensimmäistä kertaa ja sieltä tuli se ratkaiseva pykälä. Tamma teki todella vahvan juoksun. Löysimme tämän hevosen huutokaupasta. Sillä on hyvä suku ja se on hienon näköinen, Perttunen tunnelmoi.

Nelivuotiaiden tammojen Suur-Hollolan Best Princess oli Willow Priden juhlaa. Antti Teivainen kiidätti starttiraketin kiihdytyksessä kasiradalta johtoon, josta se hallitsi varmaan tyyliin perille asti.

Nelivuotispokaalissa viime syksyn Kriterium-voittaja Run For Royalty palasi vaikean alkukauden jälkeen parrasvaloihin. Hannu Torvinen oli tuttuun tapaan lahjakkuuden rattailla. Valmentaja Mathias Furuhjelm oli lähdön jälkeen helpottunut.

– Kivi putosi sydämeltä. Tuntuu ihan järkyttävän hyvältä. Takapakkeja on tullut tänä vuonna aika paljon. Hevonen ja kuski olivat tänään loistavia. Derbyyn on nyt vajaat pari kuukautta. Pitää löytää ennen sitä sopivia startteja että saadaan pidettyä hevonen vireessä.

Toto65-rivin täydensi voittojen tielle palannut vuoden 2016 Hambo-voittaja Stonecapes Picasso. Oikealla 65-rivillä lunasti 854,90 euroa, viidellä oikein 18,30 euroa.

Suur-Hollola-ajo

Voittajat 2010-luvulla

2018: Ranch Kelly/Hannu Torvinen

2017: Venice/Mika Forss

2016: Venice/Forss

2015: Express Duo/Pekka Korpi

2014: Super Frido/Markku Nieminen

2013: Day Cruise/Antti Teivainen

2012: Up-Date Hoss/Erik Adielsson

2011: Target Hoss/Jorma Kontio

2010: Bob Hope/Jorma Kontio

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi