Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

May Rose tähtää tammahuipulle

Jokimaalla kisailtiin torstai-iltana Lions-ravit. Tapahtuman tuotot ohjataan lasten ja nuorten tukemiseen.

Suomenhevosten Biofarm Cup-karsinnan vei Teemu Okkolinin tallin Sippimies, joka vastasi suosikki Sirukassonille varmoin ottein. Kesäkuun alussa Porissa ajettavassa finaalissa voittajaa odottaa 10 000 euron ykköspalkinto. Lämminveristen finaali ajetaan Kuopiossa. Karsinnan paras oli Riina Rekilän lahjakkuus Viking Grace. Kanadassa syntyneelle varsalle on kuitenkin Suomessa rajallisesti lähtöjä.

– Tamma voitti tänään melko helposti. Täytyy kuitenkin vielä miettiä ajetaanko enää hetki kilpaa ja astutetaan hevonen jo nuorena.

Avauskohde oli suursuosikki Star Martinin dominointia. Ruuna pääsi jo alkumatkasta keulaan, jonka jälkeen se ei saanut vastusta.

– Hevonen näyttää ja tuntuu nyt tosi hienolta ja esitykset paranevat koko ajan. Aurinko vaikuttaa meihin kaikkiin positiivisesti, niin myös Star Martiniin. Suur-Hollolaan tekisi mieli päästä mukaan, ohjastaja Mika Forss kertoi.

Toisen Toto4-kohteen voittokamppailu käytiin Välkyn Veskun ja Kaakon Lassin välillä. Esa Holopaisen ohjastama Välkyn Vesku käänsi taiston edukseen. Kolmannessa kohteessa kohtasivat nelivuotiaat tammat. Ari Moilanen tarjosi May Roselle nätin juoksun, josta tamma kiitti terävällä loppuvedolla. May Rose väläytteli jo viime vuonna kykyjään ja tämän kauden osalta odotukset ovat suuret.

– Toiveet on korkealla tämän vuoden osalta. Mielestäni tämä on ehdottomasti ikäluokan parhaita tammoja. May Rose on jaksava hevonen ja sillä on hyvä vauhti, valmentaja Ville Mäkelä jutteli tyytyväisenä.

Moilasen voittovire piti myös Toto4-päätöksessä. Marko Redsvenin valmentama Jamie Hyneman taisteli johtopaikalta ykköseksi kovasta matkavauhdista huolimatta.

– Pelkäsin että ruuna laukkaa ensimmäisessä kaarteessa. Tänään askelmerkit osuivat kuitenkin kohdalleen. Hevonen on hyvä ja se on ollut nyt terveenä. Suur-Hollola on tulevaisuuden haaveena, mutta vielä tänä vuonna ei lähdetä mukaan, hoitaja Hanna Leinikka kertoi.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi