Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Jokimaa: Hotshot Luca odotetun nelivuotislähdön paras

Jokimaan illan odotetuin lähtö oli kolmantena Toto4-kohteena ajettu nelivuotiaiden kohtaaminen. Mukana oli muun muassa viime kaudella monia ikäluokkakisoja vienyt Hotshot Luca, Kriterium-sankari Run For Royalty ja edellä mainitun kaksikon Vermossa lyönyt Vixpress Li.

Lähdön luonne muuttui heti alussa Vixpress Li:n laukattua. Suosikki Hotshot Luca pääsi keulaan ja Ari-Pekkasen valmennettava hallitsi tapahtumia varmoin ottein. Tauolta palannut Lexus Dream teki lupavaan startin ja kiritti voittajaa hyvin. Run For Royalty joutui tyytymään neljänteen sijaan, mutta esityksessä ei ollut moitteen sijaa. Olli Koivunen oli haltioissaan Hotshot Lucasta.

– Viimeisessä kaarteessa hevonen alkoi vähän odottelemaan vastustajia, mutta kun avasin korvapallot, se vaihtoi heti rytmiä. Tämä on aika jännä hevonen. Se on tosi laiska, mutta heti kun pyytää lisää vauhtia, sitä myös tulee. On kyllä uskomattoman hieno hevonen. Niin hieno, että vanhainkodissa muistelen sitä, että näin hienolla pääsi ajamaan.

Utala ohjasti yllätyksen

Jokimaan Toto4-kierros alkoi pienellä yllätyksellä, kun Juha Utalan ohjastama ja Mauno Mäntylän valmentama Capo The Eemil kiri lopulta selvään voittoon. Toinen kohde oli suursuosikki Reverend Dredin dominointia. Ruuna haki alkumatkasta johtopaikan Katie Alelta ja sai vetää sen jälkeen haluamaansa tahtia.

Lopussa Reverend Dred irtosi todella vaivattomasti ykköseksi. Santtu Raitala ohjasti Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavaa.

– Rafa Pareran alkulaukka ratkaisi sen, että meidän ei tarvinnut panostaa lähtökiihdytykseen. Hevonen on meille vielä vähän outo lintu kilpailutilanteessa, mutta se voitti tänään tosi hallitusti. Nyt kun oikeat varusteet ovat löytyneet niin alkaa tuntumaan siltä, että tämä tulee nousemaan sarjoissa ihan jonkin verran, Raitala sanaili tyytyväisenä.

Päätöskohteessa Aimo Vuorisalon tallin Hopeless Guy otti ansaitun voiton. Jukka Torvinen suuntasi alussa keulapaikalle, josta ruuna piti kiinni maaliin asti. Oikealla Toto4-rivillä lunasti 47,80 euroa.

Jere Törmänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi