Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Regent Zetin kiri hurmasi Jokimaalla - miljoonapotin sijaan täysosumasta 1 500 euroa

Regent Zetille ja Tommi Kylliäiselle ei löytynyt uhkaajia loppusuoralla. Kuva: Viena Kytöjoki

Kotiradan hevoset menestyivät mainiosti Jokimaan kovatasoisissa Toto76-finaaleissa. Voittajista Costello ja Aisha Simoni valmentautuvat Orimattilassa, Regent Zet ja Mamajuana Hollolassa ja lisäksi ”täytelähtöjen” voittajista Tero Haapalaisen valmentama Jack Vader tulee Hollolasta, kuten Esa Holopainenkin, joka voitti hyvätasoisen tammalähdön Cold Seastarilla. Jack Vaderia ajoi lahtelainen Samuli Innanen. Toto76-pelin vaihto kohosi jackpotin vauhdittamana lähes 1,2 miljoonaan euroon.

Kultadivisioonan vieneen Regent Zetin esitys oli mykistävä. Jarno Kauhasen valmentama ja Tommi Kylliäisen ajama ruuna juoksi kaukana kärjestä kuudennessa ulkona, kun taas suursuosikki T.Rex eteni kierros ennen maalia johtaneen Boys Going Inin rinnalle. Regent Zet lähti 800 metriä ennen maalia kiertämään kohti kärkeä ja tuli loppusuoran tosi kovaa. T.Rex ei pystynyt vastaamaan pikkuyllättäjän kiriin.

- T.Rexin juoksu meni vähän vaikeaksi. Me saatiin hyvää vetoapua ja päästiin etenemään sopivasti. Tiesin, että hevonen tulee tosi liki tällaisen juoksun jälkeen. Se oli hyvä jo viimeksi Oulussa, mutta siellä jäätiin pussiin. Tällaiset olosuhteet sopivat Regent Zetille mainiosti, totesi Kylliäinen.

Costellon vuosi päättyi voittoon

Suomenhevosten kovin sarja ajettiin volttilähtönä. Pelihevosista Evartti ja Polara laukkasivat heti ja menettivät pelin. Ville Herttuan valmentama ja Risto Tupamäen jälleen rattailleen saanut Costello kiersi 1 200 metrin juoksun jälkeen johtaneen A.T. Ekan rinnalle. Loppusuoralla Costello jatkoi ylivoimavoittoon, joka oli sille kauden viidestoista. Esa Holopainen kiritti Diktaattorin toiseksi.

- Haaveilin etukäteen totosijasta. Costello on sijoittunut tällä kaudella jokaisessa kilpailussa totoon, mikä on tällä tasolla jonkinlainen saavutus. Ori oli tänään hyvän oloinen ja olosuhteet sopivat sille. Alla oli pitkät kunnon hokit, että hevonen sai pitoa radasta. Kuski hoiti homman hienosti, kehui Ville Herttua.

Ei jättipottia

Mainioita olivat myös Mamajuana ja Aisha Simoni. Christa Packalenin tallin Mamajuana juoksi jonossa kolmantena, sai loppukaarteessa sopivasti tilaa ja tuli lopun omaa vauhtiaan. Tammaa ajoi Mika Forss, joka oli päivän ohjastajanimi. Heti seuraavassa kohteessa hän pääsi juhlimaan finaalivoittoa Leena Sinnemaan valmentamalla Cooper Hossilla, joka punnersi väsymättömästi ykköseksi. Ravien päätteeksi Forss ajoi Pasi Tikkalan valmentaman Aisha Simonin päättäväisesti johtoon jo ensimmäisellä takasuoralla vaikka tamman numero oli 12. Loppu oli pelkkää tyylittelyä ja voitto päivän ylivoimaisin.

Muut 76-voittajat olivat Tee Wee Paroni ja Aatsi. Harri Kotilaisen ohjastama Tee Wee Paroni on noussut elämänsä iskuun ja otti jo seitsemännen peräkkäisen täysosuman. Niko Jokela ajoi vuoden 90. voittonsa Aatsilla. Täysosuman veikanneet palkitaan 1 500 eurolla.

Jos täysosumia olisi löytynyt vain yksi, tarjolla olisi ollut tähän asti kaikkien aikojen suurin ravivoitto. Nyt voimaan jää entinen potti 1 012 439 euroa.

Tuomo Pekonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi