Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Lahden seudun ohjastajat juhlivat huippuvaikealla 76-kierroksella

Esa Holopainen ja muut Lahden seudun ohjastajat esiintyivät edukseen Kuopion 76-raveissa. Kuva: Juha Tanhua

Kuopion Sorsasalossa ravattu Toto76-kierros oli niin hankala, ettei täysosumia löytynyt lainkaan ja kuusi oikein tuloksiakin vain yksi. Sen laatinut taitoniekka palkitaan 114 000 eurolla. Voittohevosia ajoivat muiden muassa Esa Holopainen, Tapio Perttunen ja Iikka Nurmonen, joka yhden 76-voiton lisäksi ohjasti kaksi ykkössijaa heti ravien alussa.

Holopaisen ajokki She’s So Lady oli rivin suurin yllättäjä. Tamma sai nappireissun sisällä kolmantena, nousi viimeisellä takasuoralla toiseen ulos ja jatkoi kaarteessa kärkihevosen rinnalle. Siitä She’s So Lady painui vastustamattomasti ykköseksi.

- Kaikki on aina mahdollista. Hevonen oli lämmityksessä tosihyvän tuntuinen. Se kiitti sisäratajuoksusta ja tuli hyvin. Tamma ravasi hyvin hokkikengillä ja juoksu meni kuin elokuvissa, totesi hollolalainen Holopainen.

Vääksyyn muuttanut Iikka Nurmonen otti 76-voiton isänsä Ossin valmentamalla Fakir Nyxillä. Se juoksi sisäradan neljäntenä hevosena, nousi loppukaarteessa kolmannelle radalle ja kiri yllätykseen ohi suosikki George Birdlandin.

- Lähdettiin takarivistä nätisti liikkeelle ja ajeltiin sisällä. Sieltä lähdettiin hyökkäykseen. Fakir Nyx on pystyvä ja kehittyvä hevonen, Se aloitti kilpailla vasta tänä vuonna, sanoi Nurmonen.

Orimattilalainen Perttunen voitti itse valmentamallaan William Pinella. Se pääsi takarivistä kolmanteen ulkopariin, aloitti 600 metriä ennen maalia kirinsä kolmannella radalla ilman vetoapua ja puristi äärimmäisen tasaisessa maaliintulossa niukkaan voittoon. Nurmosen suosikki Tessa’s Devil piti sisäradalta tasapääkakkoseksi Holopaisen ohjastaman Oh Goodnessin kanssa.

- Meinasin ajaa ensimmäisellä takasuoralla johtohevosen rinnalle, mutta päätin sittenkin jäädä kolmanteen ulos. Loppusuoran alussa ruuna katseli ja empi, mutta lähti sitten tulemaan vahvasti. Neljä rinnan tultiin ja nippa nappa voitettiin, kertoi Perttunen.

Jättiyllätys heti alkuun

76-rivin avanneessa lämminveristen ykkössarjassa jysähti heti melkoinen yllätys. Santtu Raitala antoi Kati Lindsbergin valmentamalle Mr Shot Shotille nätin juoksun neljännessä ulkona, mistä ruuna lähti viimeisellä takasuoralla Ranch Kellyn perään kolmannelle kaistalle. Mr Hot Shot löi lopussa hienossa kunnossa tauolta palanneen Tommi Kylliäisen ajaman Ranch Kellyn. Iikka Nurmosen ajama suosikki Starzinner oli piikkipaikalta kolmas.

Suomenhevosten ykkössarja ajettiin volttilähtönä. Antti Tupamäki kierrätti Polaran takamatkasta huolimatta johtoon jo 700 m jälkeen. Vuoden suomenhevoskomeetta voitti, mutta jollei Diktaattori olisi laukannut viimeisellä takasuoralla, olisi se todennäköisesti voittanut. Se nimittäin esitti laukan jälkeen hurjan loppukirin.

Muut 76-voittajat olivat Pekka Vehviläisen ohjastama Kitta ja Markus Porokan Kobardi.

Tuomo Pekonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi