Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Diktaattori löi Costellon Jokimaan raveissa

12-vuotias teräsruuna Diktaattori oli paras Jokimaan ravien kovimmassa suomenhevosvoltissa. Taakse jäi neljä vuotta nuorempi kuninkuuskisan kakkonen Costello.

Diktaattori lähti 20 metrin takamatkalta reippaasti matkaan ja haki ajoissa johtopaikan. Jani Ruotsalaisen ajokki sai Ville Herttuan Costellon rinnalleen vasta viimeisellä takasuoralla. Kaksikko kävi tiukan voittotaiston, jossa Kari Seilosen valmentama Diktaattori piti pintansa ja otti vuoden yhdennentoista täysosuman tuloksella 25,5.

- Hevosella on ollut huonoa tuuria, ja se on mainettaan parempi. Odotan siltä hyvää talvikautta. Pelkäsin viimeisessä kaarteessa, että Costello tulee edelle, koska en pidä Diktaattoria keulahevosena. On se toki ennenkin siitä voittanut, totesi Kari Seilonen.

Diktaattorin voitto avasi Toto4-pelin. Kakkoskohteessa suosikit pilasivat laukkoihin jo alkumatkasta. Jukka Leinosen Finish Amiraal ajautui lopulta johtaneen Enough Laughin kupeelle ja oli paras siitäkin.

Vermon raviliigavarsa Grainfield Fanny on parantanut otteitaan siirryttyään menestysvalmentaja Tapio Mäki-Tulokkaan talliin. Tamma matkasi kolmannessa ulkoparissa, aloitti kirinsä viimeisellä takasuoralla ja puristi Lady Redcapin ohi voittoon. Ykkössija oli Grainfield Fannylle jo kolmas neljään viimeiseen kilpailuun.

TotoNelonen päättyi mielenkiintoiseen lämminverivolttiin, jossa saatiin yllätysvoittaja. Suosikki Axel Foley laukkasi 100 metrin jälkeen ja menetti pelin. Henri Bollström kannusti Marja Haakanan valmentaman Cool Conclusionin piikkipaikalle, mistä ruuna kesti ykkösenä maaliin asti. Star Martini kiri kaukaa takaa hurjasti toiseksi ja One Break Broline oli toiselta ilman vetoapua sinnikäs kolmonen.

Lämminveritammojen avoimessa ryhmässä oli yksi ylitse muiden. Antti Teivainen karautti Bosses Lilyn lujaa johtoon ja sai vetää rauhassa. Loppusuora oli vuoden kahdeksannen voiton ottaneen Bosses Lilyn täydellistä hallintaa, kun se paineli viimeiset 500 metriä 12-kyytiä. Sylvie De Vie seurasi voittajan takaa toiseksi.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen