Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Mika Forssin täysosumapäivä Turun 76-raveissa

Jo lähes 110 000 euroa tienannut Callela Lisbeth oli paineissaan auton takana, mutta kiihdytti keulaan ja kellotti ensimmäiselle 500 metrille huiman ajan 11,0. Kuva: Lehtikuva / Ilkka Nisula

Ajajaliigaa ylivoimaisesti johtava ja sen jälleen voittava Mika Forss ohjasti Turussa neljä peräkkäistä 76-voittoa. Niistä kaksi tuli arvokkaissa Kasvattajakruunu-finaaleissa Callela Lisbethillä ja Hotshot Lucalla ja muut Kultadivisioonassa T.Rexillä ja Haastajadivisioonassa Cooper Hossilla.

Tapio Mäki-Tulokkaan menestystallin kirkkain tähti T.Rex painui helposti johtoon saaden Express Duon peräänsä. Forssin ajokki otti kauden yhdeksännen voiton helposti hyvällä täyden matkan tuloksella 13,0. Mikkeliläisen Leena Sinnemaan silmäterä Cooper Hoss haki piikkipaikan 500 metrin jälkeen. Ohittajia ei ilmaantunut, joten tuloksena oli kolmas peräkkäinen täysosuma.

3-vuotiaiden Kasvattajakruunu-finaaleissa tarjolla oli 30 000 euron ykköspalkinnot. Tammojen lähdössä Forssin ajama suosikki Callela Lisbeth otti kärkipaikan ja sai vetää rauhassa. Lopussakaan sillä ei ollut vaikeuksia, joten tamman kausiansiot nousivat yli 120 000 euroon. Callela Lisbethiä valmentaa Markku Nieminen, jonka hevoset ottivat peräti kolmoisvoiton, kun toiseksi kiri Esa Holopaisen ajama Neferititi Frido ja kolmanneksi Antti Teivaisen ohjastama Doris Hoss.

- Hyvän tuntuinen tamma. Se on nuori ja tehnyt paljon tiliä, joten mihin se mahtaakaan vielä keretä. Sen kohdalla voi odotuksia luoda vaikka kuinka korkealle, totesi Forss.

Vastakkaisen sukupuolen Kasvattajakruunussa Forssin ajokki oli ME-ori Hotshot Luca. Se jäi toiselle radalle ilman vetoapua Le Gros Billin juostessa kärjessä. Loppusuoralla Hotshot Luca rynnisti vahvasti voittoon Lexus Dreamin kiriessä toiseksi.

- 500 metriä jäljellä tunsin, että keulahevonen on nitistetty. Rupesin vähän liian myöhään pussittelemaan Ari Moilasta, joka sitten saikin tilaa. Tuntui, että meillä on varaa ja kun vedin korvat auki tunsin, että kukaan ei mene meistä ohi, sanoi menestyskuski Forss.

Täysosumalla vain seitsemän euroa

Toto76-peli muodostui niin helpoksi, että täysosumalla saa vain runsaat seitsemän euroa, eikä kuutosilla mitään. Antti Tupamäen Vinha-Topi puristi lopussa jo karkuun päässeen Vinksan ohi. Olli Koivusen ohjastama Jeppas Pointer kiri kaukaa takaa hulppeasti ykköseksi ja otti peräti kymmenennen peräkkäisen voiton.

Rivin päätti suomenhevosten voltti. Siinä ravikuningas Köppinen jätti muut viimeisellä takasuoralla alkaneella kirillään kuin seisomaan. Mahtaako Ari Moilasen ajokki ollut koskaan parempi kuin nyt?

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen