Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Iikka Nurmonen ajoi taas suurkilpailuvoiton

Äskettäin Maaningalta Vääksyyn muuttanut nuori ohjastaituri Iikka Nurmonen ajoi lauantaina ykkössijan Vermon perinteisessä Käpylä Grand Prixissä. Voittoajokki oli Antti Ojanperän valmentama Tir Du Caux.

Viime keväänä Finlandia-ajon voittanut D.D.'s Hitman painui 500 metrin jälkeen johtoon suursuosikki T.Rexin jäätyä sisäradan viidenneksi hevoseksi. Kärkihevonen laukkasi viimeisen takasuoran lopussa ja Pekka Korpi kannusti Express Duon kaarteessa kärkeen. Neljännessä ulkoparissa juossut ja kirissä Express Duoa seurannut Tir Du Caux eteni kärkihevosen rinnalle ja jatkoi siitä 10 000 euron arvoiseen voittoon. Express Duo oli hyvä toinen, Juuso Holttisen tallin One Break Broline kolmas ja myöhään tilaa saanut T.Rex kiri hurjasti neljänneksi.

- Odotettiin paljon, kun nähtiin tämä raskas keli. Hevonen lähti voltista kovaa ja päästiin toiselle radalle. Saatiin Pekasta hyvää vetoapua, ja kun Pekka pääsi loppukaarteessa kärkeen, meille jäi vapaa latu. Ajattelin silloin, että kyllä tämä varmaan pystyy voittamaan, Nurmonen kertoi.

- Ojanperän Antin hevoset ovat hyvin treenattuja ja hoidettuja hevosia. Tir Du Caux on oikein mukava hevonen, joka tekee aina kaiken oikein.

Nurmonen otti 76-voiton myös suursuosikki Ranch Pop Upilla. Se johti lähtöään alusta loppuun.

Pekka Korvelle kaksi suurvoittoa

Vermossa ajettiin kaksi muutakin suurkilpailua 10 000 euron ykköspalkinnolla, jotka molemmat vei nimiinsä Pekka Korpi. Nelivuotiaiden Derbyn TammaChampionissa Free Me pääsi heti johtoon ja hallitsi maaliin saakka. Viime kaudella kaikki kuusi kilpailuaan mukaan lukien Kymenlaakso-ajon voittanut tamma ei ollut tänä vuonna voittanut vielä kertaakaan. Merit punnersi toiseksi ennen Bwt Burnin Alivea.

Toisen voiton "kultasormi" Korpi ajoi Kolmevuotispokaalissa Twist Of Fatella. Se sai nopeasti kärkipaikan, kun sen aluksi oli ottanut Erkki-Pekka Mäkisen Vixpress Li. Juha Utalan ajama Piece Of Rock matkasi toisella radalla ilman vetoapua ja riitti vain kolmanneksi. Korven ajokki piti varmasti pintansa ja Vixpress Li oli hyvä kakkonen.

Diktaattori laukkasi, Köppinen voitti

Suomenhevosten kovin sarja ajettiin volttilähtönä. Helmen Vili johti ja Diktaattori juoksi toista rataa ilman vetoapua. Loppusuoralla Diktaatori vyöryi johtoon, mutta laukkasi yllättäen ja menetti pelin. Ravikuningas Köppinen lähti kierros ennen maalia kiertämään A.T. Viskun perässä kolmatta rataa ja jatkoi maaliin asti väsymättömästi. Ari Moilasen ajokki voitti, mutta niin ei olisi välttämättä tapahtunut ilman Diktaattorin laukkaa.

Nuorten ohjastajien Salamakypärät-kilpailusarja päättyi Vermossa. Kärköläläinen Tamara Skutnabb ajoi näyttävän voiton orimattilalaisen Jaakko Salmisen valmentamalla Luxorious Lordilla. Ruuna johto koko matkan. Emma Väreen Carleman teki lähtölaukan jälkeen uskomattoman nousun toiseksi. Salamakypäräksi leivottiin turkulainen Terri Lehtonen ennen Arna Ruohomäkeä.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen