Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Jokimaa tekee Obrigadosta tähden

Jokimaalla ravattiin torstaina karsintakilpailujen merkeissä. Aluksi 2-vuotiaat mittelivät paremmuudestaan Hevosenomistajapokaalissa ja sen jälkeen peräti seitsemässä lähdössä selviteltiin Jokimaa Tekee Tähtiä-kilpailun finalisteja. Niistä yksi loistavimmista oli Antti Teivaisen ajama Obrigado.

Jokimaalla Obrigado starttasi numerolla 12 ja juoksi kaukana kärjestä viidennessä ulkoparissa. 800 metriä ennen maalia se aloitti kirinsä, eteni omaa vauhtiaan johtaneen Titan Åsin rinnalle ja punnersi viime metreillä luokkahevosen ottein ykköseksi.

Teivainen voitti JTT-karsinnan myös Matias Salon valmentamalla Newport Broddella. Sen tehtävä helpottui huomattavasti, kun Space Ace Frido laukkasi heti alussa ja jäi kauas muista. Se kiri uskomattomasti kolmanneksi Newport Brodden hallitessa tapahtumia kärkipaikalta.

Team Jokimaalta JTT:ssä pääsi voittoa juhlimaan Tapio Perttunen. Elbert Schermer sai hyvän juoksun ja maukasta vetoapua kirissä. Muut jäivät lopussa kauas taakse yllättäjän jatkaessa ylivoimaykköseksi.

2-vuotiaiden kahdessa karsintalähdössä nähtiin useita tulevaisuuden lupauksia. Erkki-Pekka Mäkinen toi uransa avausstarttiin Graceful Swampin, joka matkasi jonossa kolmantena. Loppusuoralla löytyi kiritila, minkä ori käytti näyttävästi hyväkseen. Myös Perttusen Leemark’s Giselle ja Jarmo Saarelan Cocktail Princess esittivät hyvät loppuvedot.

Toisessa karsinnassa saatiin jättiyllätys. Riina Rekilä nosti Viking Gracen viimeisellä takasuoralla sisältä toiselle ilman vetoapua ja puristi lopussa Perttusen ajaman Club Nord Easyn edelle. Sekä Cocktail Princessiä että Club Nord Easyä valmentaa orimattilalainen Timo Korvenheimo.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen