Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Run For Royalty hurmasi Kriteriumissa ja otti yllätysvoiton

Orimattilan Artjärvellä vaikuttavan Kinttulan Kartanon kasvattama ja omistama sekä Mathias Furuhjelmin valmentama Run For Royalty jätti loppukaarteessa suuret suosikit kuin seisomaan 3-vuotiaiden lämminveristen Kriteriumissa ja otti peräti 112 500 euron arvoisen voiton. Oriin rattailla oli Hannu Torvinen, joka voitti Kriteriumin kaksi vuotta sitten Arctic Passionilla. Viime vuonna paras oli velipoika Jukan ohjastama Callela Leonard. Suomenhevosten Kriteriumissa juhli suosikki Vixus.

Raskaalla radalla mentiin ensimetrit lujaa, kun Builder’s Caviar otti johtopaikan, Gloria Web kiihdytti sen rinnalle ja Hotshot Luca yritti kolmatta rataa pitkin kärkiparin edelle. Mika Forss luovutti Hotshot Lucan rattailla ja peruutti ME-oriin takajoukkoihin ja suosikki Gloria Web painui kärkeen kaarteen lopussa.

Saman tien tuleva voittaja Run For Royalty jäi toiselle radalle ilman vetoapua. Matkavauhti oli maltillinen, kunnes Torvinen painoi kaasun pohjaan viimeisellä takasuoralla. Yllättäen Gloria Web antautui ja Run For Royalty asteli piikkiin. Se teki eroa muihin ja oli lopulta omaa luokkaansa. Erik Adielssonin ohjastama Builder’s Caviar kiri toiseksi ja oli Timo Nurmoksen valmennettavista paras. Juha Utala kannusti Piece Of Rockin kolmannesta sisäparista kolmanneksi.

- Meille oli etua, kun lähtö viivästyi. Run For Royalty on lunki hevonen eikä välittänyt siitä. Kylmäsi, kun ori jäi kuolemanpaikalle, kun sen piti saada nätti reissu. Katsoin, ettei ole totta, kun hevonen painui viimeisessä kaarteessa keulaan. Hurja esitys varsalta, totesi Mathias Furuhjelm.

- Oli tarkoitus ajaa vähän matkaa lähdöstä, jotta päästäisiin hyvään paikkaan. Ei ollut sitten valinnanvaraa ja jäätiin kuolemanpaikalle. Saatiin kuitenkin ajaa nätisti Jompen rinnalla ja iskettiin viimeisellä takasuoralla. Piti koettaa tsempata hevosta loppuun asti, kun se jäi yksin. Run For Royalty on noussut äkkiä tälle tasolle. Se on tosi lahjakas hevonen, kehui Hannu Torvinen.

Vixukselle 57 000 euroa

4-vuotiaiden suomenhevosten Kriterium piti olla ennakkoon kahden kovan eli Vixuksen ja Tureliuksen välinen kamppailu voitosta. Sitä se olikin viimeiseen kaarteeseen saakka, kunnes Vixus lähti omille teilleen.Katja Melkon valmentama ja puolisonsa Janne Sorosen ajama Vixus otti vaivatta johtopaikan ja sai rinnalleen Risto Tupamäen ohjastaman Tureliuksen. Toisella kierroksella vauhti kiihtyi, kun Tupamäki sitä vaati. Sitä ei Turelius kestänyt, kun taas Vixus jatkoi vakuuttavaa voittokulkuaan. Antti Ojanperän Herra Heinämies nousi kaukaa takaa kakkoseksi. Vixus teki sateen kastelemalla radalla ajan 27,7 ja ansaitsi 57 000 euroa.

- Hevonen on ollut meillä pienestä asti, ja tähän päivään on tähdätty. Onnistuttiin, joten tuntuu mahtavalta. Ori on mennyt startti startilta eteenpäin, ja luottamus siihen on kasvanut koko ajan. Lämmityksessä tuntui, että Vixus on vielä parempi kuin karsinnassa. Se lähtee itsestään puolireippaasti. Matkavauhti oli mukavan leppoisaa ja alkoi kiihtyä toisella kierroksella. Vixus lähti viimeisessä kaarteessa menemään iloisesti, eikä voittajan suhteen ollut mitään epäselvää, totesi Janne Soronen.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen