Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Larvan Hurmos jatkoi Vermossa voittokulkuaan

Porilaisen Jouni Miettisen valmentama 7-vuotias suomenhevosori Larvan Hurmos jatkaa vahvaa nousua kohti rotunsa huippua. Vermon 65-lähdössä se otti jo seitsemännen peräkkäisen voiton. Rattailla istui Vermon ajajaliigaa hallitseva Ari Moilanen. Miettisen tallista voitti myös Kukan Hela.

Suursuosikki Larvan Hurmos starttasi 3100 metrin voltissa 20 metrin takamatkalta, mutta viiletti johtoon jo ensimmäisellä takasuoralla. Moilanen piti vauhdin tasaisen kovana eikä kakkossuosikki Jyllätyksellä ollut eväitä ohitukseen.

- Hevonen on rauhoittunut ja pysyy nykyään ravilla. Saatiin vaivatta keulat. Ori päästää kaverin rinnalle pyörän kohdalle muttei sen lähemmäs. Jaksoa Larvan Hurmoksella on ennestään ja nopeutta sille tulee iän myötä, kertoi Moilanen.

Lämminveristen ykkössarjankin vei nimiinsä jättisuosikki. Toni Sipposen valmentama ja Jukka Torvisen ohjastama Grainfield Oliver oli paras vaikkei päässytkään mielipaikalleen piikkiin. Se matkasi toisessa ulkoparissa, eteni viimeisellä takasuoralla johtaneen Pedro Bin rinnalle ja jatkoi lopussa ylivoimaykköseksi.

Lahden seudun miehistä 65-voitonmakuun pääsivät Juha Utala ajajana ja Timo Korvenheimo valmentajana. Kari Lappalaisen valmentamalla Capehill's Cadeaulla Utalalle kärkipaikka irtosi 600 m jälkeen eikä 3100 metrin voltissa oriilla ollut sen jälkeen vaikeuksia. Korvenheimon tallin Sundsvik Mayday juoksi Hannu Torvisen ohjastamana koko matkan toisella radalla ilman vetoapua. Silläkään ei ollut loppusuoralla hädänpäivää.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen