Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Hotshot Lucalla maailmantähden elkeet

Mika Forss ohjasti Hotshot Lucan komeaan voittoon. Kuva: Martti Kainulainen

Lauantain Toto76-ravit kilpailtiin Oulussa. Kolmevuotiaiden lämminveristen Oulu Expressin hallitsi ME-hevonen Hotshot Luca. 4-vuotiaiden suomenhevosten vastaavan lähdön paras oli Vixus.

Ari-Pekka Pakkasen valmentama ja Mika Forssin ajama Hotshot Luca otti kärkipaikan ja piti vauhdin reippaana. Sen ennakkoon kovimmaksi haastajaksi uumoiltu Cameron Evo juoksi suursuosikin takana. Lopussa tilanne muuttui sen verran, että Hotshot Luca karkasi ylivoimavoittoon. Se teki ajan 13,6, mikä on vuodesta 1981 ajetun Oulu Expressin kilpailuennätys. Voitto oli oriille uran yhdeksäs ja arvoltaan 21 000 euroa.

- Fiilis on odotettu. Pikkuisen epäilin lähtöpaikkaa, kun se poisjäännin jälkeen muuttui kakkoseksi. En arvannut patistaa hevosta ensimmäisillä askelilla, mutta epäselvää keulapaikan suhteen ei sitten kuitenkaan ollut. Hotshot Luca on laiska ja lunki hevonen. Sen paras ominaisuus on, ettei se tee yhtään ylimääräistä. Jännää nähdä, miten se kehittyy. Sen rajoja ei ole vielä katsottu. Se jaksaa mennä ja se on niin täysipäinen. Kriteriumin 2600 metriä on etu. Extrakikkailuja ei ole tehty eikä tehdä jatkossakaan, sanoi Forss.

Vixus erittäin vahva

Suomenhevosten Oulu Express oli ennakkoon kahden kovan eli Raggarin ja Vixuksen välinen kaksintaistelu. Jorma Kontion ajama Raggari piti sisäradalta piikkipaikan, ja Janne Soronen pudotti lujaa avanneen Vixuksen kärkihevosen taakse. 500 metriä mentiin 22,5-kyytiä, minkä jälkeen vauhti rauhoittui.

Raggari alkoi toiselle kierrokselle lähdettäessä kadottaa raviaan ja laukkasi kaarteessa. Näin Vixus peri johtopaikan ja oli loppusuoralla omaa luokkaansa. Ari Moilasen ajama Huima-Lento yllätti kakkossijallaan. Voittaja on maineikkaan Vieskerin poika ja sitä valmentaa Elian Webin kanssa otsikoissa ollut Katja Melkko.

- Lähdettiin ihan ekat askeleet varman päälle, ja jos olisin ihan tosissani halunnut, olisimme olleet kaarteessa keulassa. Tuntui etukäteen, että tässä lähdössä on kaksi hevosta ylitse muiden, joten uskalsin ajaa Kontion perään. Olisin päässyt matkalla kolmanteen ulos, mutta ajattelin, että jos keulahevonen laukkaa, on sillä sellainen ohjastaja, joka varmasti ajaa alta pois. Niin kävikin, ja keulaan päästyämme kaikki oli helppoa, Soronen kertoi.

- Avasin korvat viimeisellä takasuoralla niin varovasti kuin pystyin ja sen jälkeen hevoseen tuli ryhtiä. Tosi paljon jäi varaa. Vixus oli niin hyvä, ettei Kriteriumiin taideta muuttaa mitään. Uintihommat jäävät pois, joten ajellaan enemmän.

Lämminveristen Kultadivisioonassa odotettu voittaja

Molempien rotujen ykkössarjalaiset kilpailivat 2 100 metrin ryhmässä. Suomenhevoskisan paras oli johtohevosen rinnalta Juha Länsimäen ohjastama A.T. Visku. Pasi Teinin valmentama 14-vuotias otti kauden ensimmäisen voittonsa ennen Virin Camillaa ja Metkutusta.

Lämminveristen Kultadivisioonassa saatiin melko odotettu voittaja, kun paras oli edellisstartissaan Jyväskylässä laukan jälkeen loistanut T.Rex. Mika Forssin ajokki ei saanut mitään ilmaiseksi. Se pakitti alussa kauas taakse, nousi nopeasti kiertämään kohti kärkeä, muttei päässyt sinne suosiolla, kun Hannu Torvinen toisella radalla vastasi Victory Bonsailla. 900 metrin kohdalla T.Rex kuitenkin haki johdon ja oli loppusuoralla täysin omaa luokkaansa. Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettavan voittoaika oli 13,2.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X