Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Okkolin ja Perttunen ohjastivat voittoja Vermossa

Teemu Okkolin ohjasti Vermossa keskiviikkona kaksi komeaa voittoa. Kuva: Vesa Tapiola

Orimattilalaisvalmentaja Teemu Okkolin ohjasti keskiviikkona Vermon 65-lähdöissä kaksi komeaa voittoa oman tallinsa suomenhevosilla. Ykkössijat irtosivat Vispauksella ja Kemun Muistolla. Orimattilan hevoskylään tuli kolmaskin täysosuma, kun Tapio Perttunen yllätti kovimmassa lämminverilähdössä Yahuu Hossilla.

Okkolin ajoi Vispauksella neljännessä ja kolmannessa ulkona. Loppukaarteessa se eteni Rokka Veikan perässä kolmatta rataa, käänsi loppusuoralla neljännelle kaistalle ja kiri vakuuttavaan voittoon. Vispaus teki uuden ennätyksensä 26,3.

Tammalähdössä Kemun Muisto avasi kovaa ja otti piikin. Se päästi Vuvuzelan suosiolla eteensä, nousi loppusuoran alussa toiselle radalle ja kiri vahvasti kärkeen. Tamma ansaitsi 3 000 euroa.

- Askeleet osuivat kohdalleen, kun päästin menemään startissa. Tamma lähti tosi kovaa. Se ei oikein osaa mennä keulasta, joten päästin Vuvuzelan edelle. En patistanut sitä lopussa yhtään, ja voitto oli helppo. Kemun Muistolle juoksusta täysi kymppi, kehaisi Okkolin ajokkiaan.

Tapio Perttunen ajoi valmentamansa ja osaomistamansa Yahuu Hossin voittoon 65-pelin avanneessa Tammatähdessä. Voittoaika 2100 metrin ryhmässä oli mainio 13,0. Twigs Voici lähti ulkoradalta lujaa ja otti johtopaikan. Suosikki Ranch Kelly kiersi takasuoralla sen rinnalle ja vauhti oli reipasta, kun ensimmäinen kilometri paineltiin 11:n kyytiä. Kärkipari oli loppusuoralla aseeton Yahuu Hossia vastaan. Se matkasi pääosin kolmannessa ulkoparissa ja kiersi loppukaarteessa toiseen ulos. Siitä Perttunen käänsi ajokkinsa kolmannelle radalle ja lopussa tamma oli jopa ylivoimainen.

- Hevonen teki hyvän juoksun. Kärjessä pidettiin vauhtia ja minun hevoseni meinasi laukata kierros ennen maalia. Se jaksoi raataa toista ja kolmatta rataa pitkin. Startti oli siltä yksi uran parhaista. Yahuu Hoss oli hyvä jo lauantaina. Se on nyt jotenkin parempi kuin keväällä, totesi Perttunen.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X