Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Humiro kaikkien aikojen yllätykseen Derbyssä - "Kengät riisuttiin ensimmäisen kerran"

Jyväskylän Killerjärvellä ajettu 5-vuotiaiden suomenhevosten Derby päättyi yllätykseen, jollaista ei tällä tasolla ole ennen koettu. Voiton vei Janne Haapiaisen valmentama ja ohjastama Humiro, jonka voittajakerroin oli 165 ja jonka peliprosentti Toto76-pelissä oli vain 0,09.

Derbyn piti olla kolmen kovan Ellin Sisun, Caijuksen ja Callexin välinen taisto, eikä muilla osanottajilla katsottu olevan mahdollisuuksia voittoon. Caijus oli epävireinen ja laukkasi heti ensimmäisessä kaarteessa. Ellin Sisu veti odotetusti kovaa, ja Callex matkasi sen takana. Lumi-Masi juoksi toista rataa ilman vetoapua ja tuleva voittaja Humiro kymmenien metrien päässä kärjestä kaukana takajoukoissa.

Callex oli lopussa vaisu. Ellin Sisu ja Lumi-Masi taistelivat hienosti maaliin saakka, mutta Humiro kiri niiden ohi niukkaan voittoon. Se aloitti väkevän nousun loppukaarteessa ja tavoitti karkulaiset juuri maalilinjalla. Voittoaika 24,4 on Derby-historian toiseksi paras ja voitosta ansaitut 45 000 euroa eniten vuodesta 1975 ajetussa kisassa.

Humiron on kasvattanut Erkki Kuismanen, ja sen omistaa Talli Humiro. Janne Haapiainen toimii Mikkelin raviradan ratamestarina, ja hän kuuluu hevosen omistajiin.

- Olo on aika yllättynyt. Oli tosi kova lähtö ja oli voitto, kun päästiin tällaiseen lähtöön. Kengät riisuttiin ensimmäisen kerran, ja se varmaan vaikutti aika paljon. Jäätiin takajoukkoihin ja katsottiin, mistä löytyy vetäviä selkiä. 300 metriä jäljellä Humiro lähti hyvin saavuttamaan kärkeä, mutten missään vaiheessa uskonut voittoon. Kamppailu oli tosi tasainen maaliin asti. Tuuletin joka tapauksessa hyvää sijoitusta, mutta en uskaltanut veikata, kuka voitti, kertoi Janne Haapiainen.

Saaga S Suomen ennätykseen

Kuningatarkilpailussa menestyneet tammat kohtasivat 2 640 metrin volttilähdössä. Saaga S juoksi toista rataa ilman vetoapua, painui viimeisellä takasuoralla kärkeen ja voitti vakuuttavasti ennen Virin Camillaa, Akaasiaa ja Carmelaa. Saaga S noteerasi uuden Suomen ennätyksen 25,2.

Lämminveristen Kultadivisioona ajettiin 1 640 metrin matkalla. Bret Boko painui nopeasti johtoon ja sai rinnalleen suosikki Seabiscuitin. Tasaisessa maaliintulossa Bret Boko piti pintansa, Seabiscuit oli urhea toinen, Jontte Boy kiri ulkoa kolmanneksi ja Attack Diablo open stretchiä eli loppusuoran ohituskaistaa pitkin neljänneksi. T.Rex laukkasi viimeisellä takasuoralla todennäköisen voittonsa.

Lahden seudulle 76-voiton toi Christa Packalenin valmentama Zeus Kemp. Hannu Torvisen ajokki sai nappijuoksun toisessa ulkoparissa, eteni loppukaarteessa Madridin rinnalle ja runttasi lopussa ykköseksi. Voittoaika täyden matkan ryhmässä oli 13,3. Ravien alussa Teemu Okkolin voitti Sarinan Sisulla.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen