Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Next Direction vakuutti Derby-karsinnoissa Vermossa

Kuva ei liity juttuun. Arkistokuva. Kuva: Matti Saira

Viime viikkoina loistavasti menestyneen Iikka Nurmosen ajama ja Timo Hulkkosen valmentama Next Direction esitti uskomattoman kirin ja oli Derby-karsintojen yksi vakuuttavimmista voittajista.

Karsinnat alkoivat Harri Koivusen kirittäessä Meritin vakuuttavaan voittoon. Finaaliin jatkaa myös toinen tamma, Markku Niemisen tallin Exploding Alice.

Sitten oli Next Directionin vuoro. Ruuna matkasi kaukana kärjestä neljännessä ulkoparissa ja lähti kierros ennen maalia kiertämään Tomacin perässä kolmatta rataa. Piikissä juossut Bwt Burnin Alive oli loppukaarteessa kymmenien metrien päässä, mutta silti Nurmosen ajokki ehti hurjalla kirillään voittoon. Ruuna kulki viimeisen kierroksen 12,8-vauhtia.

Kolmannen kohteen paras oli Niemisen valmentama ja ohjastama Callela Eliza. Hevonen pääsi 600 metrin kohdalla johtoon ja hallitsi tapahtumia mielensä mukaan. One Direction punnersi toiseksi ja finaaliin.

Seuraavaksi voittajaesittelyyn kaarsi hevonen, joka voi tehdä saman ensi viikon lauantaina juostavassa finaalissakin. Veijo Heiskanen toi Ruotsista Vermoon Benjamin Evon, joka eteni 1 600 metrin kohdalla johtaneen Whole Lotta Loven rinnalle ja siitä loppusuoralla helposti ykköseksi tultuaan kirikierroksen 12-vauhtia. Juuso Hottisen valmentama Whole Lotta Love oli hyvä kakkonen.

Viimeisessä karsintalähdössä jysähti jättiyllätys. Antti Teivaisen ohjastama ja Birgitta Lappeteläisen valmentama Obrigado sai lopussa kiritilaa johtohevosen takaa ja löi Niemisen tallin Callela Leonardin.

Nieminen oli illan valmentaja. Hänen tallistaan Derby-finaaliin pääsi peräti neljä hevosta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X