Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Tähen Toivomuksen voittokulku jatkui

Lauantain Toto76-kierros ratkesi ensi vuoden kuninkuusraviradalla Rovaniemen Mäntyvaarassa. Kovin palkinto 10 000 euroa maksettiin suomenhevosten Kirppuajossa, joka juostiin 2 600 metrin tasoitusajona. Sen voitti ylivoimaisesti Tähen Toivomus.Pauli Raivion valmentama ja Henri Bollströmin ohjastama ori oli voittanut neljä edellisstarttiaan ja pelattiin selväksi suosikiksi vaikka takamatkaa oli 40 metriä. 6-vuotias tulevaisuudenlupaus kiersi kierros ennen maalia johtaneen Vilma Lyydian rinnalle, painui loppukaarteessa kärkeen ja katosi omille teilleen. Voittotulos oli 24,0.

- Oli se iloinen nähdessään muita hevosia, kun kävin aamulla kahdeksan jälkeen ajamassa sitä. Se otti matkalla raakan äkkiä keulan kiinni ja se on sellainen voimanmylly. Ori meni Suur-Hollolassa kovan ajan 21,4, joten ajattelin, että miksei se menisi 2 600 tai kolme kilometriäkin. Jos talvi menee mieheltä ja hevoselta terveenä, niin kyllä me tänne Rovaniemelle tulemme kuninkuusraveihin, sanoi aina sympaattinen Pauli Raivio.

Lämminveristen Kultadivisioona oli jo ennakkoon kahden kovan Victory Bonsain ja Special Promisen välinen taisto. Hannu Torvinen kannusti Victory Bonsain 700 metrin kohdalla johtoon Santtu Raitalan ajaman Special Promisen matkatessa kolmannessa ulkona. Se aloitti kirinsä takasuoran alussa, eteni loppukaarteen alussa johtohevosen rinnalle ja siitä lopussa vakuuttavaan voittoon tuloksella 12,1.

Special Promise on ollut pitkään mainiossa kunnossa, mutta voitto oli sille vasta tämän vuoden ensimmäinen. Kaksi viikkoa sitten ori oli Suomen Mestaruudessa Edward Alen jälkeen hyvä toinen. Special Promisea valmentaa nykyään Ruotsin puolella Uumajassa vaikuttava Mika Haapakangas.

Kaksikko Haapakangas ja Raitala pääsivät juhlimaan myös Hopeadivisioonan voittoa. Make It Quick eteni viimeisellä takasuoralla johtoon ja oli omaa luokkaansa. Santtu Raitala on menossa kohti uransa paras kautta. 25-vuotias pihtiputaalainen on ajanut urallaan yli 500 voittoa, tänä vuonna yli 70 ykkössijaa ja on valtakunnallisessa ajajaliigassa seitsemäntenä.

- Hevonen oli tosi hieno. Se toi tunteen tuuletukseen, joten oli nostettava käsi ilmaan jo reilusti ennen maalia. Etukäteen pyöriteltiin Mikan kanssa monenlaista taktiikkaa mielessä, mutta ei tämä toteutunut kylläkään lukeutunut niihin. Viimeiset 700 metriä Special Promise tuli tosikovaa, kertoi Raitala.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen