Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Jokimaan ykkössarja Laurila’s Denethorille

Kaukaa Rääkkylästä Katri Pakarisen valmennustallista tuli Jokimaan kovimman lähdön voittaja Laurila’s Denethor. Sitä ohjasti yksi Suomen monista lupaavista nuorukaisista eli pihtiputaalainen Santtu Raitala.

Laurila’s Denethor oli voittanut kaksi edellisstarttiaan Joensuussa, mutta kohtasi nyt huomattavasti kovemman vastuksen. Ruuna eteni ensimmäisellä takasuoralla johtoon, sai rauhoittaa vauhtia ja otti vakuuttavan täysosuman. Jyrki Tammimetsän Griminal Jack kiri kakkoseksi ja Timo Korvenheimon valmentama Lovesong oli kolmas.

- Hevonen on tosi hyvässä kunnossa. Näin, että Hannulle kelpaa selkä, joten ajoin eteenpäin. Annoin lopussa hänelle mahdollisuuden, kun kerran antoi meille suosiolla keulat. Tuntui loogiselta ajaa alta pois. Ruuna voitti helposti. Vahvuus ja rehellisyys ovat sen parhaat ominaisuudet, kehui 25-vuotias Raitala, joka on tällä kaudella ohjastanut jo 60 voittoa.

Toto4-pelissä ei saatu yllätyksiä. Orimattilalaisen Jaakko Salmisen valmentama Luxorious Lord otti Ari Moilasen ajamana voiton johtohevosen rinnalta. Jukka Torvisen hieno kausi jatkui Jokimaallakin. Matias Salon valmentamalla Maxx Birdlandilla nuorukainen pääsi toiseen ulkopariin, mistä jätti lopussa muut kauas taakseen.

Yksi häikäisevimmistä oli Tuomas Korvenojan Bwt Bayern. Nelivuotiaan kauden avausvoitto tuli piikkipaikalta ylivoimaiseen tyyliin.

Pitkällä sairauslomalla olevan Esa Holopaisen tallin Highscore Luca vakuutti kolmevuotisvoltissa. Kari Venäläisen ajokki oli paras johtohevosen rinnalta hyvällä ajalla 17,5. Tommi Kylliäiselle voiton toi oman tallin Earthquaker. Kylliäisen tallista käsin kolmannen kerran startannut ruuna eteni viimeisellä takasuoralla kärkeen ja jätti muut kuin seisomaan.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen