Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Yllätysvoittaja Regent Zet vei Suurmestaruuden

Lämminveristen Suurmestaruus on herätetty henkiin 35 vuoden tauon jälkeen ja ravattiin torstaina Porissa. Yllätysvoittaja tuli Hollolasta ja on Jarno Kauhasen valmentama ja Tommi Kylliäisen ajama Regent Zet. Ykkössija oli 20 000 euron arvoinen.

Suurmestaruudessa ajettiin alkuillasta kaksi karsintaa. Niiden voittajat Victory Bonsai ja Express Duo olivat myöhemmin ajetussa finaalissa vaisuja. Tuleva voittaja Reget Zet ei saanut karsinnassa kirimahdollisuutta ja sijoittui kolmanneksi.

Kylliäinen täräytti 8-vuotiaalla ruunalla hurjaa kyytiä johtoon, eikä niinkään kova avaaja kuin Express Duo pystynyt vastaamaan sille. 500 metrin väliaika oli 08,5.

Sen jälkeen vauhti laantui, kunnes loppusuoralla voittaja avasi pellit ja tuli tuulispäänä kaukana muiden edellä maaliin. Voittoaika 2100 metrin matkalla oli mainio 12,5. Still Loving You nousi takajoukoista toiseksi.

- Karsintajuoksu oli Tommilta hieno ajo, kun kaikki patit jäivät varastoon. Finaalissa hevonen oli koko matkan sen näköinen, että päästäkää nyt irti. Vauhti oli kovaa ja Regent Zet kesti kuin miehet. Se on ollut varma suorittaja, mutta voittoja ei kovissa lähdöissä ole tullut samaa tahtia kuin viime vuonna. Nyt hevonen oli sellainen kuin se pystyy olemaan parhaimmillaan, totesi Kauhanen, jonka laatutallista Workout Wonder tavoittelee sunnuntaina St Michelin 70 000 euron arvoista voittoa.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen