Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Venice teki historiaa ja voitti jälleen Suur-Hollola-ajon

Venicen omistaja Heikki Korhonen pääsi nostelemaan poikaa ilmaan. Kuva: ANTTI SEPPONEN

Kuopiolaisen Heikki Korhosen omistama ja valmentama sekä Mika Forssin ajama Venice uusi viime vuotisen Suur-Hollola-voittonsa ja on nyt ensimmäinen tamma, joka on pystynyt voittamaan Suur-Hollolan kahdesti. Voittoaika 12,4 oli kymmenyksen parempi kuin vuosi sitten.

Kisa käynnistyi tulisella avauksella Midnight Hourin pitäessä odotetusti sisäradan turvin johtopaikan. Se päästi kuitenkin Venicen suosiolla jo vajaan 200 metrin jälkeen johtoon. 08-vauhtisen alun jälkeen mentiin rauhassa Jonesyn kierrettyä ajoissa Venicen rinnalle. Tuomas Korvenoja ei vaatinut vauhtia ennen kuin loppumatkalla. Elian Web avasi ensin toiselle ilman vetoapua ja jatkoi sitten Jonesyn takana.

Loppusuoraa tultiin lujaa. Venice piti loppujen lopuksi varmasti ykköseksi, Jonesy oli urhea kakkonen ja Elian Web ei pystynyt kolmatta rataa pitkin kuin kolmanneksi. Midnight Hour jäi epäonnekseen Venicen taakse voimissaan pussiin. Venice tienasi voitosta huimat 120 000 euroa.

Mika Forss ohjasti Venicen voitokkaaseen viimeiseen Suur-Hollola-ajoon. Kuva: Samuli Ikäheimo

- Enemmän kuin uskomatonta, olen ihan sanaton. Tuo hevonen on yllättänyt ja kiitän hirveästi kaikkia taustavoimia. Kengättömyys auttaa tosi paljon ja nyt sillä oli ensimmäisen kerran oikeat jenkkikärryt. Mika kysyi, että saako hän ajaa sellaisilla ja sanoin, että siitä vaan jos pysyt kyydissä. Tämä vuosi ajetaan kilpaa ja sitten Venice on kilpapuolella työnsä tehnyt. Mika on ajanut tamman kaikki startit ja ajaa varmasti viimeisenkin. Raviurheilu on antanut minulle valtavan joukon ystäviä ja onneksi vain pienen määrän kateellisia, sanoi Heikki Korhonen.

Hämeenkyrössä asuva ammattiohjastaja Mika Forss hallitsee tänäkin vuonna valtakunnan ajajaliigaa ja on ajanut puolessa vuodessa 158 voittoa.

- Venice on tosi vikkelä. Se oli rento ja tasapainoinen, joten ajattelin koettaa alussa eteenpäin. Näin heti, että päästään keulaan. Loppu oli tiukkaa vääntöä. Jonesy on hieno hevonen ja vähän käy sääliksi, kun se jää melkein aina kuolemanpaikalle. Venicen parhaita puolia ovat nopeus ja sinnikkyys. Saatiin kärryt lainaksi Niemisen Markulta. Se osoittaa, että tämä on tiimityötä kaikkien hevosihmisten kesken ja sen, että kaiken maailman nettihöpinöitsijät eivät ole hevosihmisiä. Nyt osasin odottaa voittoa mutta viime vuonna en. Se oli tunnepuolella niin suuri saavutus, että sitä on vaikea ohittaa, kertoili Forss.

Venicen Mika Forssia hymyilytti. Kuva: ANTTI SEPPONEN

Suomenhevosten Suur-Hollolassa eivät 40 metrin takamatkalta startanneet Costello ja Jokivarren Kunkku pystyneet lyömään edestään lähteneitä Tähen Toivomusta ja Caijusta. Henri Bollströmin ajama Tähen Toivomus eteni runsaan 600 m jälkeen Tommi Kylliäisen ohjastaman Caijuksen edelle piikkiin ja kiihdytti vauhtia loppua kohden. Jokivarren Kunkku nousi kierros ennen maalia toiselle ilman vetoapua saaden Costellon taakseen. Asetelmat eivät loppumatkalla muuttuneet kuin sen verran, että Costello punnersi loppusuoralla kolmatta rataa pitkin Jokivarren Kunkun ohi kolmanneksi.

Pauli Raivion valmentama Tähen Toivomus lopetti viimeiset 500 m 20,5-kyytiä ja Mika Mäkelän valmentama 5-vuotias Caijus seurasi voittajan takana maaliin asti. 6-vuotias Tähen Toivomus voitti huippuajalla 21,4 parantaen volttiennätystään lähes kolme sekuntia.

- Tämä on yksi suurimmista voitoistani. Hevonen oli tiistaina viimeistelyssä sellainen, että jos se lähtee ravia, on kumma, jos se ei ole totokolmikossa. Edetään pikku hiljaa eikä kilpailla paljoa. Tulevat vuodet ovat päätähtäimessä eikä tänä vuonna olla menossa kuninkuusraveihin. Minulla on ollut paljon hyviä hevosia, mutta kyllä tämä on se paras etenkin nyt, kun meni voltista tuollaisen ajan, sanoi Pauli Raivio.

Tähen Toivomus ja Henri Bollström olivat voitokkaita suomenhevosten puolella. Kuva: ANTTI SEPPONEN

Henri Bollström on tehnyt Raivion kanssa menestyksekästä yhteistyötä, joka toi nyt miehen uran ykköspalkinnon suuruudella mitattuna arvokkaimman yli 42 000 euron arvoisen täysosuman.

- Hevonen lähti hyvin liikkeelle ja vauhti tuntui koko ajan kovalta. Kaasu pohjassa ajoin ja uskoin, että se kestää maaliin saakka. Loppusuoralla tuli makea vesi suuhun. Tämä on isoin voitto minkä olen ajanut ja Tähen Toivomus merkitsee minulle paljon. Voitin sillä Kriteriumin ja olemme pärjänneet muutenkin hyvin, totesi Bollström.

Pekonen Tuomo

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X