Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Suur-Hollolan välierissä koettiin harvinaista herkkua - Kaikki voitot otettiin johtohevosen rinnalta

Tuomas Korvenoja ohjasti Jonesyn (5) välierävoittoon ennen Express Duoa (4) ja Elian Webiä (7). Kuva: Sami Kuusivirta

Suur-Hollola-ajon kolmea välierää yhdisti se, että kaikki voittajat tulivat toiselta radalta ilman vetoapua. On harvinaista, että näin tapahtuu avoimen luokan lämminveristen lähdöissä.

Still Loving You oli omaa luokkaansa, Jonesy oli paras ennakkoon kovatasoisimmassa kisassa ja Midnight Hour punnersi pikkuyllätykseen paikalta, jossa se ei ole tottunut juoksemaan.

Markku Niemisen ajama Still Loving You eteni ensimmäisellä takasuoralla kolmannen radan kautta johtaneen Callela Ladybossin kimppuun. Loppusuoralla se karisti muut kauas taakseen ja teki voittoajan 12,8.

Good Dynamite oli yllätyskakkonen ja finaaliin pääsivät myös kotiradan miesten Tommi Kylliäisen Ranch Newman ja Tapio Perttusen Yahuu Hoss.

- Katselin, kuka on johtavan rinnalla ja onko siellä sellainen hevonen, joka päästää meidät sinne. Still Loving You oli viimeisessä kaarteessa erittäin hyvän tuntuinen. Se ei lopeta koskaan ja on kipeä, jos väsyy. Hyvillä mielin lähdetään finaaliin. Tällä on vähän rutiinia ja hevosta on viety eteenpäin nätisti. Johtavan rinnalle voidaan ajaa myös finaalissa, totesi Nieminen.

Korvenoja huilautti Jonesyä

Tuomas Korvenojan taktiikka oli sama kuin Niemisellä. Jonesy kiersi nopeasti kärkeen painuneen, Janne Sorosen ohjastaman Elian Webin rinnalle, piti vauhdin reippaana ja runttasi loppusuoralla vakuuttavasti ykköseksi. Jonesyn voittoaika oli välierien paras 12,7. Kahden vuoden takainen voittaja Express Duo oli toinen, Elian Web kolmas ja finaaliin yllättäjänä päässyt Saxoi neljäs.

- Lähdin aika reippaasti, mutta minulle selvisi heti, että Janne ajaa eteenpäin hinnalla millä hyvänsä. Sain huilata jonkin aikaa sisäradalla ja nostin sitten toiselle. Hevonen piti huolen matkavauhdista enkä viitsinyt kinnata yhtään. Viimeisessä kaarteessa näin, että johtohevosella ei ole hirveästi varaa. Jonesy on ihan mahdollinen menestyjä finaalissakin. Se on vauhtikestävä hevonen, kertoi Korvenoja ja totesi Jokimaan kaviouran olleen erinomaisessa kunnossa.

Nuori Nurmonen säväytti

Ossi Nurmosen valmentama ja poika- Iikan ohjastama Midnight Hour juoksi aluksi jonossa neljäntenä ja nosti runsaan 800 metrin jälkeen toiselle ilman vetoapua. Viime vuoden sankari Venice oli kärkipaikalla, mutta joutui antautumaan kakkoseksi.

Korvenojalta finaaliin pääsi myös Jontte Boy ja siellä nähdään myös Juuso Holttisen valmentama ja Esa Holopaisen ajama Top Of The World. Midnight Hourin voittoaika oli vaatimaton 14,0, koska matkalla mentiin hiljaa.

- Tasaista oli, mutta Mika (Forss, Venicen ohjastaja) onnitteli heti. Minä sain ajaa tasaisesti koko matkan, kun taas kärkihevoselle tuli välispurtteja. Oltiin nyt isojen poikien ja tammojen joukossa ja Midnight Hour tuli hyvin koko ajan. Olisin ollut tyytyväinen vaikka olisi Venicelle hävittykin. Ei johtavan rinnalta voi tällaisessa kisassa odottaa voittoa. Finaalissa koetetaan ajaa jostain muualta. Oli iso asia, että voitettiin välierä ja päästiin finaaliin. Hevonen on tehnyt tänä vuonna mahtavan nousun ja nyt ollaan täällä, sanoi nuori Iikka Nurmonen.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen