Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Jokimaan kauden päätapahtumasta odotetaan erittäin kovatasoista - voittajalle jaossa 120 000 euroa

Mika Forssin ajama Venice yllätti Suur-Hollolassa viime vuonna ja kamppailee jälleen voitosta. Kuva: Aku Isotalo

Paljon on pelissä Jokimaalla lauantaina ajettavissa kolmessa Suur-Hollola-ajon välierässä. Kustakin neljä parasta hevosta pääsee tavoittelemaan sunnuntaina juostavan finaalin peräti 120 000 euron ykköspalkintoa. Se on enemmän kuin koskaan aiemmin vuodesta 1975 lähtien ajetussa kisassa.

Suomen Hippos on panostanut viime ja tänä vuonna palkintoihin ja sitä kautta hevoskasvatukseen. Klassisten ikäluokkakilpailujen ja myös aikuisten hevosten Suur-Hollola-ajon palkinnot nousivat viime vuonna 25 % ja tänä vuonna saman verran vuoden 2015 tasosta.

Hienoa on myös se, että välierien palkinnot on tuplattu, niiden voittajat kuittaavat tänään kymppitonnin.

Suur-Hollola-ajoa voidaan tällä kertaa pitää erittäin korkeatasoisena, yhtenä kaikkien aikojen parhaista ja joka tapauksessa ennakkoon sellaisena, että voittoon on mahdollisuus on monella valjakolla. Ensimmäisen välierän suosikki, viime vuoden nelonen ja kahden vuoden takainen kakkonen Shadow Woodland tulee Ruotsista Reijo Liljendahlin tallista ja sitä ajaa Liljendahlin tavoin naapurimaassa jo pitkään vaikuttanut suomalainen Peter Ingves.

Elian Web yksi suosikeista

Toisen välierän suosikki Elian Web asustaa Pohjois-Suomesta Lumijoella. Katja Melkko valmentaa ja puolisonsa Janne Soronen ohjastaa ruunaa, joka on viime starteissaan kohdannut kivikovia maailmanluokan hevosia ja on kärsinyt joka kerta kasiradan lähtöpaikasta.

Viimeisessä välierässä starttaa viime vuotinen voittaja Venice. Myös sillä on ollut käsittämättömän huono arpaonni, joka nyt kääntyi hyväksi kolmosradan lähtöpaikaksi.

Vastus on huippukova, joten voittoa ei tamma saa ainakaan helpolla.

Suomenhevostenkin Suur-Hollolassa voittaja saa enemmän kuin koskaan aiemmin ykköspalkinnon ollessa runsaat 42 000 euroa.Kaksi hevosta erottuu ennakkokaavailuissa selvästi muiden yläpuolelle vaikka kumpikin starttaa 40 metrin takamatkalta.

Kolmena edellisenä vuonna voittanut Jokivarren Kunkku on kilpaillut tällä kaudella vain kahdesti ja on jälleen kerran vaarallinen. Jorma Kontio saapuu ohjastamaan Antti Ojanperän valmennettavaa.

Toinen kova on kotiradan Costello. Orimattilalaisen Herttuan perheen omistama ja Risto Tupamäen ajama ori on startannut tänä vuonna 15 kertaa, voittanut 12 lähtöä ja ansainnut yli 107 000 euroa. Suomenhevosten Suur-Hollola on ohjelmassa sunnuntain lähtönä kymmenen juuri ennen lämminveristen kisaa.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen