Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Kymi Grand Prix'ssä ruotsalaisjuhlat - Carabinieri kuittasi 100 000 euron ykköspalkinnon

Carabinieri ja Johan Untersteiner voittivat Kymi Grand Prix'n. Kuva: Lehtikuva/Ilkka Nisula

Kouvolassa ajettu Kymi Grand Prix muodostui Ruotsista saapuneen Carabinierin juhlaksi. Johan Untersteinerin ajama ja isänsä Peterin valmentama 6-vuotias taisteli voiton tuoreesta Elitloppet-sankari Timokosta. Voittoaika 11,0 on niin kilpailu- kuin rataennätyskin.

100 000 euron ykköspalkinnosta ajettiin tosissaan jo heti alussa. Jorma Kontio otti Buzz Mearasilla johtopaikan, sai Timokon rinnalleen ja kolmatta rataa kaasutti eteenpäin Mika Forss Seabiscuitilla. 500 metriä mentiin älyttömästi 06,5 ja vasta sitten Timoko sai haluamansa johtopaikan. Seabiscuit jäi toiselle radalle ilman vetoapua ja oli kypsä keskeyttämään kierros myöhemmin - outo ajosuoritus Forssilta.

"Loppusuoralla tuntui mukavalta ohittaa Elitloppet-sankari "

Tuleva voittaja Carabinieri ei osallistunut alkurevitykseen saaden paikan kolmannesta ulkoa. Kun vauhti hiljeni, teki Untersteiner ratkaisunsa, nosti ajokkinsa 900 m kohdalla kolmannelle radalle ja eteni kilometri ennen maalia Timokon rinnalle. Loppusuoralla nähtiin kahden hevosen upea voittotaisto, jossa ennen eilistä alle 300 000 euroa tienannut Carabinieri löi lähes viisi miljoonaa ansainneen Timokon. Timokon vasta 4-vuotias jälkeläinen Dreammoko teki upean debyytin avoimella tasolla ja nousi kolmanneksi.

- Ensimmäiset 500 metriä veti kärki kolme hevosta rinnakkain todella vauhdilla. Tein oman siirtoni, kun vauhti hiljeni ja ajoin Timokon rinnalle. Kolmas puolikas vedettiin henkeä ja hevoseni tuntui tosi hyvältä. Loppusuoralla tuntui mukavalta ohittaa Elitloppet-sankari Timoko, jonka tiesin varmasti taistelevan maaliin asti. Tämä oli urani suurimpia voittoja, totesi Halmstadissa vaikuttava Johan Untersteiner.

Suomalaismenestys vaisua

Suomalaiset hevoset eivät menestyneet. Parhaimmaksi eli viidenneksi kiri ennakkoon heikoin lenkki Big Headache, jota ajoi ohjastajanvaihdoksen myötä nuori Heikki Mikkonen. Ruuna matkasi jonossa viidentenä. Tuomas Korvenojan Jonesy oli neljännestä sisältä kuudes. Kotimaan toivo Workout Wonder juoksi kolmannessa sisäparissa ja jäi loppujen lopuksi Buzz Mearasin taakse pussiin.

- Voimia jäi käyttämättä. Minulla oli 600 metriä ennen maalia mahdollisuus nousta voittajan kantaan toiselle radalle, mutta siinä tapauksessa kaarteessa olisi varmaankin tullut laukka. Jokainen mutka oli vaikea ja siitä kyllä oli ennakkopelkokin. Hevonen oli muuten tällillään, mutta Kouvolan kaarteet ovat tälle hevoselle yksinkertaisesti liian vaativat, sanoi Tommi Kylliäinen.

Tuomo Pekonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi