Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Björn Goop tehtaili voittoja Kouvolassa

Tasokkaalla 76-kierroksella nähtiin useita huippuesityksiä ja tulostaso oli loistava. Avoimen luokan tammojen 2100 metrin ryhmän voittaja tuli Ruotsista. Veijo Heiskasen valmentama ja Björn Goopin ajama Some Summit oli kilpaillut edellisen kerran tasan kahdeksan kuukautta sitten, mutta oli silti omaa luokkaansa.

Bosses Lily lähti parhaiten, otti piikin ja päästi takasuoralla Twigs Voicin eteensä. Myös Some Summit avasi lujaa, jäi aluksi kolmannelle radalle ja lopulta toiselle ilman vetoapua. 600 m ennen maalia tamma painui johtoon ja teki eroa. Mika Forssin ajama Venice kiersi loppukaarteessa toiseksi, muttei pystynyt ajan 12,3 tehnyttä uhkaamaan voittajaa.

Suomenhevosten Valiodivisioonassakin yksi oli ylitse muiden. Ville Korjuksella ja Välähdyksellä ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia ottaa johtopaikkaa. Ori veti tasaisen kovaa ja hallitsi tapahtumia helposti maaliin saakka. Voittoaika täyden matkan ryhmässä oli 22,6. Ykkössija oli Välähdykselle kolmas peräkkäinen ja on selvää, että se on kuninkuuskisan suosikkeja. A.T. Visku kiri kakkoseksi ennen tauolta palannutta Juntti-Jussia.

Madrid kellotti huippuajan

3-vuotiaiden lämminveristen paras oli koko matkan johtanut Classic Connection. Päivän menestysohjastaja Goop ohjasti maineikkaan ranskalaisen Jean-Pierre Duboisin valmennettavaa. Vuotta vanhempien kisassa Iikka Nurmonen jatkoi Next Directionilla voittojen tiellä. Veli-Pekka Toivasen valmentama ruuna voidaan jo nyt nimetä syksyisen Derbyn yhdeksi suosikiksi.

Koko päivän hurjin esitys nähtiin 5-vuotiaiden 2100 metrillä, jonka voittaja Madridia ajoi kukapa muukaan kuin Goop. Ensimmäisessä kaarteessa kärkipaikan ottanut ori jätti muut kymmenien metrien päähän ja teki huippuajan 12,1. Madiridia valmentaa Tapio Mäki-Tulokas, joka puolestaan on aikoinaan ollut töissä Björn Goopilla.

Tuomo Pekonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi