Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Ranch Kelly löi kovat oriitkin Number Onessa

Suomen ykköstammaksi noussut Ranch Kelly voitti Oulussa vuodesta 1979 lähtien ajetun Number Onen, vaikka vastassa oli vastakkaisen sukupuolen edustajia. Iikka Nurmonen ohjasti Anne Luttisen valmentaman tamman ykköseksi uudella rataennätyksellä 11,2.

Invantaggio pystyi sisäradan turvin pitämään johtopaikan Ranch Kellyn matkatessa toisessa ja kolmannessa ulkona. Viimeisellä takasuoralla Nurmonen nosti ajokkinsa kolmannelle radalle, mitä pitkin Ranch Kelly lennähti hetkessä piikkiin. Sen takana matkannut Special Promise seurasi voittajaa ja kiri lopun väkevästi. Santtu Raitalan ajokki hävisi Ranch Kellylle vain pari senttiä, ja Up-Date Hoss nousi kaukaa takaa kolmanneksi.

- Katseltiin alussa, että päästään parijonoon ja saatiinkin hyvä paikka. Takasuoralla tamma liikkui lujaa, ja se on ollut ennenkin sellainen, että kun käännetään retkelle, niin sitten mennään. Se on virkistynyt talvesta tosi paljon. Viimeisellä satasella tuntui, että Santtu ajaa väkisin ohi. Jos mennään Solvallan radalle ja on parikymmentä astetta lämpimämpää, putoaa tuosta ajasta sekunti pois, kertoi Iikka Nurmonen Ranch Kellystä.

Valmentaja Luttinen paljasti voittajaseremonioissa, että tamma suuntaa kahden viikon kuluttua Solvallan Tammaeliittiin.

23-vuotias Nurmonen otti heti perään toisenkin 76-voiton isänsä Ossin valmentamalla Midnight Hourilla. Voittotulos 2 100 metrin ryhmässä oli huima 12,4. Midnight Hourin voittoresepti oli sama kuin Ranch Kellyn. Viimeisellä takasuoralla ruuna lensi neljännestä ulkoa hurjalla kyydillä johtoon ja katosi saman tien muiden tavoittamattomiin. Midnight Hour ei lähde Ruotsiin vaan tähtää Suur-Hollola-ajoon ja osallistuu muihinkin suurkilpailuihin.

Nurmosen ohella kahteen 76-täysosumaan ylsi Hannu Hietanen ajokkeinaan suuryllättäjä Heady Hunter ja suosikki Tuulenpoju.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen