Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Christa Packalenin valmentama Papa Corleone yllätti Forssassa

Hollolalaisen Christa Packalenin valmentama ja Hannu Torvisen ohjastama Papa Corleone aiheutti yllätyksen perinteisellä Forssan ylimääräisellä 76-kierroksella ajetussa Pilvenmäki Specialissa. Nastolalaisen Katse Tallin omistama ruuna teki uuden kilpailuennätyksen 14,0 ja ansaitsi päivän suurimmat setelit 8 000 euroa.

Suosikki Tomac laukkasi ensimmäisessä kaarteessa ja kärkihevoset ajoivat alun tosikovaa. Loppujen lopuksi piikkipaikan haki Mika Forss Double Boostilla Papa Corleonen jäädessä toiselle radalle ilman vetoapua sisäradan kolmannen hevosen rinnalle. Loppukaarteessa tuleva voittaja eteni kärkihevosen kimppuun ja painui lopussa väsymättömästi edelle.

- En tiedä mihin olisi jouduttu, jollei Tomac olisi laukannut. Annettiin kahden hevosen kilpailla keskenään ja säädeltiin omaa vauhtia. Tätä hevosta ei tarvitse piilotella selkiin, se tekee hyvin omansa hommansa ja on kova puurtaja, kehui Hannu Torvinen.

Orimattilalaisvalmentaja Teemu Okkolin ajoi tallinsa Arvo-Ensiolla yllätysvoiton ja hollolalainen Esa Holopainen esitti Jarno Kauhasen valmentamalla Reget Zetillä Kultadivisioonassa hienon voittoon kantaneen kirin.

Holopaisen ajokki Lissun Eerikki oli suosikki kisassa, jonka Arvo-Ensio voitti. 5-vuotias ori haki ensimmäisen takasuoran lopussa johtopaikan eikä siitä sittemmin luopunut. Viime syksynä Seinäjoella Ilkka-ajon voittanut Arvo-Ensio paransi volttiennätystään neljä sekuntia ja voitti pelaajien unohtamana kertoimella 65. Kauden kahdessa aiemmassa kisassa se oli laukkaillut.

- Olen aina kehunut tätä hevosta. Viime vuonna se oli vielä lapsellinen ja pilasi laukkoihin. Se on vieläkin keskentekoinen. Kun kaikki loksahtaa kohdalleen, siitä tulee tosihyvä hevonen. Sillä on hyvä moottori, kehui Okkolin.

Regent Zet huippuiskussa

Kultadivisioonassa Forssin ajokki Up Up And Away otti odotetusti johtopaikan ja sai taakseen Bret Bokon. Holopaisen ajamalle Regent Zetille löytyi paikka neljännestä ulkoparista, mistä se lähti viimeisen takasuoran lopussa Big Sky Hurricanen perään kolmannelle radalle. Loppusuoraa Regent Zet tykitti omaa vauhtiaan neljättä rataa pitkin eikä Up Up And Away mahtanut mitään. Voittoaika 1640 metrin ryhmässä oli 12,5.

- Viimeksi Porissa Regent Zet teki uransa parhaimpia juoksuja vaikka jäi neljänneksi, joten odotin voittoa. Hevonen on nyt huippuiskussa. En edes vetänyt lappuja, näin heti loppusuoran alussa, että se menee keulahevosten ohi. Ruuna on nimenomaan selkäjuoksulla parempi, totesi Holopainen.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen