Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Jonesy oli kaiken luottamuksen arvoinen Jokimaalla

Tuomas Korvenojan valmentama ja ohjastama Jonesy hallitsi mielin määrin Jokimaan torstaista avointa ryhmää. Voittoaika 2140 metrin ryhmässä oli mainio 13,3. Heti kilpailun jälkeen Jonesy sai kutsun kansainväliseen suurkilpailuun Seinäjoki Raceen.

Viime vuoden Suomen Mestari ja Suur-Hollola-ajon kolmonen Jonesy sai helposti johtopaikan. Se paineli kolmannen viisisatasen hurjasti 09,5-kyytiä ja oli täysin ylivoimainen vaikka vauhti luonnollisesti lopussa hiljeni. Tommi Kylliäisen ajama Ranch Newman kiri kakkoseksi.

- Jonesy oli liian latingissa ja lähti 800 metrin jälkeen viemään lujaa. Vauhdinjako ei viimeisellä kierroksella mennyt ihan oikein. Hevonen tuntuu käteen hyvältä ja olen tyytyväinen siihen. Tämä startti vie sitä eteenpäin ja se on edelleen tuhdissa kunnossa. Suur-Hollola on tärkein ja mielekkäin kilpailu Suomessa syntyneille hevosille ja se on ehdottomasti kauden päätavoite tälle hevoselle, sanoi Korvenoja.

Jonesy oli TotoNelosen suursuosikki eikä yllätyksiä saatu muissakaan kohteissa. Teemu Okkolinin tallin hyvä menestys jatkui myös kotiradalla. Ato otti ensimmäisen takasuoran alussa johtopaikan, lopetti viimeiset 500 m komeasti 22,5-kyytiä ja piti Myllyn Valtin komennossaan. Loput kohteet menivät Tapio Mäki-Tulokkaan valmennettaville. Heidi Ale kiersi Ari Moilasen ajamana 700 m jälkeen johtohevosen rinnalle ja loppukaarteen alussa johtoon ja piti pintansa perille saakka. Madrid voitti Mäki-Tulokkaan tallista käsin viime kaudella 11 kertaa ja palasi nyt tauolta sellaisessa iskussa, että menestys jatkossakin on taattu. Jenkkiori tarkkaili tilannetta kaukana kärjestä neljännessä ulkona ja kiersi upeasti vakuuttavaan voittoon Hannu Torvinen rattaillaan.

Jokimaa järjestää kolmevuotiaille lämminverisille ilahduttavan paljon kilpailumahdollisuuksia. Tammalähdössä Antti Teivaisen ajama ja Markku Niemisen valmentama Willow Pride laukkasi lähdössä, mutta kiersi silti kaikki vastustajansa ja oli ylivoimainen. Vastakkaisen sukupuolen kisassa Jukka Torvinen ohjasti voittoon Kaisa Toivosen tallin Quite A Boyn. Bosses Lilyn veli löi lopussa Korvenojan Bwt Caesarin.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Hevosvoima

Näytä seuraavat

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen