Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Camrille Joensuun suuret setelit

Jokimaan torstairavit siirrettiin rataolosuhteiden takia ajoissa Vermoon, kun taas Joensuun 75-raveissa lauantaina kaviouraa kunnostettiin niin, että ensimmäinen kohde starttasi tunnin ja 45 minuuttia myöhässä. Päivän päälähtö oli perinteinen suomenhevosten suurkilpailu Sanomalehti Karjalainen -ajo, jonka paras oli suosikki Camri.

Jo vuosia rotunsa eliittiin kuulunut Camri avasi odotetusti johtoon ja sai 20-vauhtinen alun jälkeen lönkötellä. Juntti-Jussi ravasi rinnalla ja Diktaattori Camrin takana. Loppusuoralla vauhti kiihtyi, Diktaattori sai tilaa, eikä kyennyt uhkaamaan helposti voittanutta Camria.Jorma Konnun valmentamaa oriitta ajoi Tuomas Pakkanen, joka oli jo aiemmin voittanut valmentamallaan Flash Sprucella ja Mikko Väisäsen tallin Hissun Aarteella. Viime vuonna kahdeksan kertaa voittaneelle Camrille lauantain ykkössija oli kauden ensimmäinen kolmannessa startissa ja oli arvoltaan 12 000 euroa.

- Hieno päivä on ollut. On ollut tosi hyvät hevoset ajettavana. Saatiin hallita Camrilla tapahtumia ja ori voitti varmasti, totesi Pakkanen.

Suur-Hollola-ajoon tähtäävä Midnight Hour palasi kuuden viikon tauolta ja oli yhtä hyvä kuin edellisstarteissaan. Iikka Nurmosen ajama ja isänsä Ossin valmentama ruuna oli voittanut kaikki alkukauden neljä kisaansa, eikä voittokulku katkennut Joensuussakaan. Midnight Hour pääsi suosiolla nopeasti johtoon, sai vetää rauhassa ja irrotti lopussa huiman 07,5-vauhtisen kirin. Rinnalla matkannut Vilar Lake oli mainio kakkonen.

- Hevonen oli latautunut lähdössä ja oli kovin terävänä auton taakse kokoonnuttaessa. Kerittiin peliin mukaan ja ruuna lähti hyvin liikkeelle. Ei ladattu täysillä starttiin, mutta kun näin, että Terho pääsi keulaan, päätin koettaa sinne, ja päästiinkin. Loppusuoran puolivälissä tuntui, että meneeköhän kaveri ohi, mutta sitten Midnight Hour lähti vastaamaan ja voitti varmasti. Se on kehittynyt koko ajan ja on mielenkiintoista katsoa mihin asti se riittää muualla kuin pronssi- ja hopeadivisioonissa, sanoi Iikka Nurmonen.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X