Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Jokimaan Juuso Holttisen talli menestyi Vermon illassa

Juuso Holttisen tallilla oli vahva ilta keskiviikon Toto65-raveissa. Kuva: Antti Sepponen

Jokimaalla valmentavan Juuso Holttisen hevoset ottivat Vermossa kaksi voittoa. Pope oli Mika Forssin ajamana paras, ja Toto65-Ajamestarissa talliin yllätysvoiton toi Dennis Boko rattaillaan Jukka Torvinen.

Dennis Boko voitti saman kisan vuosi sitten Olli Koivusen ajamana ja oli silloin Risto Airaksisen valmennuksessa. Eilen ruunan mahdollisuuksiin ei uskottu, kun vastassa oli muiden muassa Jeppas Pointer. Ruuna avasi lujaa ja pääsi nopeasti johtoon. Vauhti oli maltillista ja voitto ratkesi siihen, kun viimeisen kaarteen alussa rinnalle kiertänyt suosikki ponnahti laukalle. Dennis Bokon voittajakerroin oli 31.

- Minäkin olen yllättynyt voitosta. Saatiin vetää eka lenkki rauhassa. Odotin, että joku suosikki tulee ja saadaan juosta johtavan takana. Niin ei tapahtunutkaan ja loppukaarteessa kävi tuuri, kun Ollin hevonen laukkasi. Minun hevonen vastasi sitten hyvin maaliin asti, kun joku tuli korvalle, totesi Jukka Torvinen.

- Oli mukavan tuntuinen hevonen ja tänään kaikki oli helppoa.

Menestystä myös Orimattilaan

Torvisen veljeksistä vanhempi Hannu otti voiton 3 100 metrin matkalla ajetussa Voimaliigassa. Hän ajoi Tero Mäenpään valmentaman Issaquah Sundin 700 metrin kohdalla kärkeen ja päästi 1300 metrin juoksun jälkeen suosikki Buck Bokon edelleen. Loppusuoralla Issaquah Sund sai tilaa ja kiri ohi.

Heti seuraavassa 65-kohteessa Hannu Torvinen ajoi illan murskaavimman voiton. Aimo Vuorisalon valmentama Ekin Toive kiersi viimeisen kaarteen alussa omaa vauhtiaan johtoon ja jätti muut kuin seisomaan. Ruuna lopetti peräti 21-kyytiä, oli lähtönsä suosikki, mutta aiheutti silti sen, että 65-pelissä mukana olleet kaksi kuponkia putosivat pelistä.

65-pelin päätöksessä paras oli orimattilalaisen Jaakko Salmisen omistama ja valmentama Luxorious Lord. Ari Moilanen ohjasti ruunan heti pitävään piikkiin.

Forss ylitti rajapyykin

Vermon ilta alkoi juhlavasti, kun Mika Forss ohjasti heti avauslähdössä voiton, joka oli hänelle uran 3 000:s. Ajokkina lämminveristen alokassarjassa oli Hannu Isotalon valmentama Double Boost.

Viime vuosina Forss on hallinnut Suomen ajajaliigaa. Hän ajoi viime vuonna peräti 307 voittoa ja palkintorahoja yli 1,7 miljoonaa euroa. Suurimmat voitot olivat Suur-Hollola-ajo Venicellä ja ravikuninkuus Vitterillä sekä EM-tittelin saavuttaminen heinäkuussa.

Eniten voittoja kahminut suomalainen raviohjastaja on Jorma Kontio, joka on ohjastanut reilusti yli 10 000 ykkössijaa.

Mikael Hoikkala
mikael.hoikkala@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X