Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Hevosvoima

Team Jokimaalla huikea päivä Teivossa

Lahden seudun ravivalmentajat ja ohjastajat näyttivät muille kaapin paikan Tampereen Teivossa ravatulla vuoden ensimmäisellä ja samalla yllätyksellisellä Toto76-kierroksella. He voittivat viisi ensimmäistä kohdetta ja ottivat lisäksi kahdessa viimeisessä kohteessa kakkossijan.

Peli alkoi 2 600 metrin lämminveriryhmällä, jossa tahtipuikkoa heilutti Kari Venäläinen Gene Touchilla. Ruuna voitti vuoden lopussa Teivossa, mutta nyt kovassa seurassa sen mahdollisuuksiin ei uskottu. Ruuna näytti jäävät alakynteen suosikki Big Boss Kempiä vastaan, vastasi kuitenkin sille hienosti ja voitti kertoimella 41.

Hollolalainen voitti seuraavankin kohteen, nyt sen teki Esa Holopainen. Tuurin Toivo matkasi jonossa kolmantena, pääsi loppukaarteessa toiselle radalle ja siitä kiriin neljännelle kaistalle. Viime metrit ori tuli lujaa ja ehti ykköseksi.

Orimattilalaisvalmentajien voittokulku alkoi kolmannesta kohteesta. Jarkko Ristimäki ajoi tallinsa Stonecapes Pron uran ensimmäiseen täysosumaan. Se juoksi kolmannessa sisäparissa, pääsi nousemaan loppusuoran alussa kiriin kolmannelle radalle ja lopetti tosilujaa.Pasi Tikkalan talliin meni tammalähdön voitto hurjakuntoisen Mountain Cleaverin kiertäessä kaukaa takaa vakuuttavasti. Mika Forssin ajokki voitti viimeksi Tukholmassa Solvallan radalla ja nyt 4 000 euron arvoinen kärkisija irtosi olosuhteisiin nähden kovalla volttiajalla 14,5.

Team Jokimaan viidennestä ykkössijasta vastasi Jyrki Tammimetsä Griminal Jackilla, joka katkaisi Ypäjä Hereiamin pitkän voittoputken. Griminal Jack sai lopulta loistopaikan toisesta ulkoa, mistä raju loppuveto vei sen niukkaan voittoon johtopaikalla matkanneesta Sahara Rougesta.

- Latasin starttiin, mutta hevonen ei vaan pystynyt lähtemään kovempaa. Jäin odottelemaan, että joku suosikeista ajaa eteenpäin ja niinhän Olli (Koivunen) tekikin Ypäjä Hereiamilla. Sitten saatiin nätti hieno reissu. Kun kolmannen radan hevoset alkoivat väsyä, tiesin että pääsen ulos. Loppusuora tultiin niin kovaa kuin päästiin, totesi Tammimetsä.

Hopeadivisioonassa nähtiin hurja esitys, kun talven menestyjä Midnight Hour oli jälleen kerran omaa luokkaansa. Iikka Nurmosen ajokki kiersi viimeisellä takasuoralla johtoon ja jätti muut kuin seisomaan. Voittoaika oli mainio 12,8. Tommi Kylliäinen kiritti Ranch Newmanin kakkoseksi saatuaan kiritilaa.

Suomenhevosten ykkössarjassa Costello teki mahdottomasta mahdollisen. Ville Herttuan valmentama ja Risto Tupamäen ajama ori laukkasi lähdössä pahoin, lähti nopeasti kiertämään kohti kärkeä ja eteni 1 200 metrin kohdalla johtaneen Hermanni Totkin rinnalle. Lopussa suurlupaus jatkoi vakuuttavaan voittoon. Kakkoseksi kiri todellinen yllättäjä, kun vastikään Tommi Kylliäisen valmennukseen siirtynyt Pihlajan Aaroni esitti viidennestä sisältä hyvän loppuvedon. Ravikuningas Vitter oli kaukana parhaastaan.

Tuomo Pekonen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X