Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Lahden Ahkeran kolossaalinen painija Arvi Savolainen oli suvereeni Ilmajoen molskilla

Arvi Savolainen.

Lahden Ahkeran kolossaalinen painija Arvi Savolainen oli täysin suvereeni 97-kiloisten sarjassa kansainvälisessä Arvo Haavisto -turnauksessa lauantaina Ilmajoella. Finaalimatsissa Savolainen taltutti norjalaisen Euroopan mestarin Felix Baldaufin.

Aiemmin lauantaina Savolaisen taidon ja väkevyyden saivat vuorollaan tuta Espanjan Pedro J. Garcia ja Kreikan Laokratis Kessidis.

– Viimeisen matsini jälkeen olin ihan puhki. Norjalainen oli vahva, mutta talttui kumminkin. Avausmatsissasi ollut Espanjan mies oli sellainen vanha herra, jonka kansa minulla ei ollut mitään hätää, Savolainen selvitti.

Viimeisen matsini jälkeen olin ihan puhki. Painija Arvi Savolainen

Sekä kreikkalainen että espanjalainen hävisivät Savolaiselle ylivoimaisella pistevoitolla.

Savolaisen kova kotimainen kilpakumppani Elias Kuosmanen ei ollut Ilmajoella.

Oliko Savolaisella Kuosmasta ikävä?

– No eipä ollut. Painimme Eliaksen kanssa keskenämme niin usein, että oli tosi mukava saada vaihtelua vastustajiin, Savolainen sanoi.

Olympiakarsinta tähtäimessä

Savolainen ei häkelly vähääkään esimerkiksi siitä, jos hän jossain ottelussa on vaikkapa 0–3-tappiolla. Savolainen ei myöskään lopeta painimistaan silloin kun hän johdossa esimerkiksi 4–0. Savolainen painii aina kylmänviileästi ja tymäkästi omaa painiaan. Mikään matolla tai sen ulkopuolella ei Ahkeran miestä hätkäytä.

Paini vaatii työtä, tahtoa ja lahjakkuutta. Tuo kaikki kuuluu Savolaisen painikuvaan, Savolaisen, joka painii seuraavan kerran tammikuussa Rooman gp:ssä.

Kyseinen kilpailu antaa jo osviittaa Savolaisen ja Kuosmasen välisestä paremmuudesta. Kummatkin mielivät Euroopan olympiakarsintaan, joka painitaan maaliskuussa Unkarin Budapestissä.

Savolaisen lisäksi suomalaisista ylti Ilmajoella sarjavoittoon vain Akseli Yli-Hannuksela, seitsemänkertaisen arvokisamitalistin Marko Yli-Hannukselan poika.

Hannu Ranta
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi