Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Urheilu

Salpis on vireä 50-vuotias – lentopalloseura on onnistunut pitämään harrastuskulut matalana

Hollolan ylpeyttä edustaa noin 170 aktiivipelaajaa. Aikuisissa seuran miehet ja naiset pelaavat 2-sarjaa.

Salpiksella riittää naispelaajia. Joukkueesta noin kaksi kolmannesta on seuran kasvatteja. Kuva: Juha Peurala

Lentopallon erikoisseura Salpiksessa on hyvä tekemisen meininki. Seuran naisjoukkueen peli kulkee 2-sarjassa. Se heijastuu myös joukkueen harjoituksiin, jossa nauru on herkässä, vaikka tosissaan treenataankin.

– Tässä joukkueessa on kiva pelata. Meillä on koossa aivan huippuporukka, sanoo joukkueen passari Anna Ainola, 25.

Ainola on Salpiksen kasvatti. Hän on pelannut 2-sarjaa myös Jyväskylän Hukissa.

– Täällä on menossa paluun jälkeen kolmas kausi. Seura on kehittynyt viime vuosina paljon. Juniorityö on minusta älyttömän hyvää.

Hurjimmillaan olemme maksaneet tilavuokria 40 000 euroa kaudessa, ja nyt maksamme noin neljätuhatta. Puheenjohtaja Timo Korkalainen

Ainola oli voittamassa C-tyttöjen SM-kultaa Salpiksessa keväällä 2009. Samassa joukkueessa pelasi Veera Salomäki, joka oli voittamassa C:n SM-kultaa Salpikselle seuraavanakin vuonna.

Juniorivuosiensa jälkeen Salomäki on ehtinyt pelata Helsingissä, Kausalassa, Kouvolassa ja Lahdessa Kimmossa.

– Monta vuotta jouduin matkustamaan Lahdesta pitempiä matkoja harjoituksiin. Tänne oli kiva palata. Meillä on hyvä joukkue ja peli kulkee mukavasti, 24-vuotias yleispelaajaa sanoo.

Salpiksen tekijänainen ja tekijämiehiä. Sanna Weidenbacher on E-tyttöjen valmentaja. Puheenjohtaja Timo Korkalainen on kuulunut seuran johtokuntaan 20 vuotta. Matti Heinonen valmentaa miesten joukkuetta ja varapuheenjohtaja Kari Kotilainen toimii naisten joukkueen toisena valmentajana. Kuva: Juha Peurala

Iso kiitos kunnalle

Tänä vuonna 50 vuotta täyttänyt Salpis on pirteä ja elinvoimainen lentopalloseura. Hollolan ylpeyttä edustaa noin 170 aktiivipelaajaa. Seuralla on tyttö- ja poikajoukkueet F-junioreista C-ikäisiin. Aikuisten joukkueet iskevät palloa lattiaan valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla tasolla.

Salpiksen puheenjohtaja Timo Korkalainen jakaa osakunnian hyvästä pöhinästä Hollolan kunnalle. Seura saa käyttää Salpahallia veloituksetta lukuun ottamatta aikuisten kilpailutoimintaa.

– Kunnalle iso kiitos. Ilmaisvuoroja kokeiltiin pari vuotta sitten, ja systeemistä tehtiin pysyvä. Hurjimmillaan olemme maksaneet tilavuokria 40 000 euroa kaudessa, ja nyt maksamme noin neljätuhatta. Se on iso asia. Pystymme pitämään juniorien kausimaksut pieninä.

Kolme kertaa viikossa harjoittelevan junioripelaajan koko kausi maksaa 150 euroa. Moniin lajeihin, varsinkin jääurheiluun, verrattuna summa on mitätön.

– Lentopallo on edullinen, väkivallaton ja vauhdikas peli. Liikunnallisten taitojen lisäksi lapsi oppii keskittymään ja toimimaan ryhmässä, Korkalainen mainostaa.

Salpiksen kasvatti Veera Salomäki on ehtinyt pelata Helsingissä, Kausalassa, Kouvolassa ja Lahden Kimmo Volleyssa. Kuva: Juha Peurala

Portaat valtakunnan huipputasolle

Miesten puolella Salpis tekee yhteistyötä 1-sarjan Karhulan Veikkojen kanssa. Veikoilla puolestaan on yhteistyösopimus Mestaruusliigassa pelaavan Vantaa Ducksin kanssa. Siinä on portaat Salpiksessa pelaavalle nuorelle valtakunnan huipputasolle.

Kun KaVen neljä avainpelaajaa siirtyi kauden alla Ducksiin, on Karhulassa todella tarvetta Hollolan hurjille.

– Se on meidän pelaajille hieno mahdollisuus päästä kokeilemaan kovemmalla tasolla, Salpiksen miesten valmentaja Matti Heinonen sanoo.

Miesten kausi 2-sarjassa on ollut tahmea, mutta siihen on Heinosen mukaan selvä syy.

– Viime kauden avauskuusikosta on neljä poissa. Neljä uutta pelaajaa saatiin ja heistä kolme tuli junioripuolelta. Nyt keskitytään kehittämään joukkueen peliä.

Kaulaliina toimii kausikorttina

Salpiksen miesten joukkue pelaa nimellä Tekijämiehet. Tekijämiehet haluaa vahvistaa lentopallokulttuuria alueella muun muassa ottelutapahtumaa kehittämällä.

– Meillä on 15 pelaajaa ja tusinan verran staffia (henkilökuntaa) peleissä. Pelaajat esitellään ennen peliä yleisölle ja pelaajat valmistavat omin käsin buffassa myytävät tuotteet, Heinonen kertoo.

Otteluihin myydään neljän euron hintaisia lippuja. Sisään pääsee myös kausikorttina toimivalla Tekijämiesten kaulaliinalla. Lompakossa oleva kausikortti ei näy kauas, mutta kausittain uusiutuvien kaulaliinojen toivotaan tuovan seuralle myönteistä näkyvyyttä, missä tahansa kannattajat liikkuvatkin.

Salpis–KoLe-57, naisten 2-sarjaa Salpahallissa tänään kello 13 ja miesten 2-sarjaa Salpis–KorPo kello 16.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi